var går gränsen

Någon gräns finns det väl för hur man beter sig, hur sårad man än må vara?

Det finns saker jag aldrig någonsin skulle få för mig att säga till en person som är ledsen, arg, sårad eller liknade. Det spelar ingen roll om vi aldrig mer kommer att talas vid, man trycker inte ner någon så djupt ner i skorna som det går bara för att man kan. Det finns saker man inte tar upp, ord man inte använder. En arg diskussion tar man inte över SMS eller pikar på blogg, Facebook, twitter eller instagram. Det gör man bara inte.

Själv är jag extremt konflikträdd men det finns gränser för vad jag tål och numer tar jag inte vad som helst. Men jag skulle aldrig nedvärdera en annan person hur sårad och förstörd jag själv än känner mig. För man gör inte så. Min olycka lägger jag inte på någon annans axlar. Går man in i en diskussion där man redan bestämt sig för att den andre har fel så förstår jag inte vad man har att vinna? Då vill man inget annat än att såra.

Jag tar mycket, extremt mycket. Jag tror inte ni kan förstå vad jag gått med på under åren. Jag har varit vänner med personen som öppet sagt till mig att jag inte duger, att det jag gör inte är bra nog. Jag drog min gräns när Krypton blev inblandad, när man drar in det finaste jag haft kommer upp på tal så backar jag, då förlorar man min respekt och min tid. Men jag skulle aldrig få för mig att vara respektlös tillbaka. För så är inte jag uppfostrad. Jag lägger mig inte i hur andra väljer att hantera sina problem men såhär tycker jag. Jag värderar inte hur andra väljer att få utlopp för det man känner men jag tycker det är fel att sänka en annan människa, speciellt när inget mer finns att vinna. Absolut ingenting.

Jag är så glad över de fina vänner som jag har. Som stöttat mig genom allt det svåra. Som frågat mig hur jag mått fast att jag aldrig haft ett svar att ge. Som uppmuntrat mig att göra mitt bästa, att följa mina drömmar och att ta vara på dagar jag fått. Jag är glad om jag kan göra minst lika mycket för dem. 

11265581_996930703665129_1026718439271797043_o

En reaktion till “var går gränsen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s