svar på kommentar

Det finns ju ponnyer som känns enorma att rida och storhästar som känns som C- ponnyer. Varje gång du skriver om storhäst får du det att låta som att alla storhästar är 1,80 cm i mankhöjd och helt opersonliga. Känns som du har lite för lite erfarenhet av just storhästar. Sen är det klart att du kanske fastnar lättare för ponnyer, men dra inte alla storhästar över en kant. Tror bara inte att du har fått sett den bra sidan med storhäst.

svar: Jag kände att jag behövde ta det här i ett inlägg för om det är så det uppfattas så har det blivit lite fel i mitt sätt att uttrycka mig.

Det är sant att jag har liten erfarenhet av storhästar men jag har ridit en del olika ändå. Jag har ridit storhästar på ca 150-170 och jag har både blivit förälskad och avskytt dem. Jag har en drömbild över den perfekta storhästen som jag antagligen någon gång i livet kommer att äga men jag känner inget sug, absolut inget som helst sug för att hitta den där perfekta hästen. Istället känner jag mig så säker på att jag vill rida ungponny när jag är klar med hästarna jag har idag.

Grejen är den att det är just storleken som får mig att backa. Jag vill inte ha en häst som jag är liten på. Jag vill inte rida, leda eller hantera en häst där jag känner att jag inte kan hävda mig. När jag sitter på Carpathia känner jag att lite större och jag hade känt att det blev för stort. Jag skulle säker kunna ha en liten storhäst men då känns det helt onödigt. Vad ska jag ha en 155cm häst när jag kan ha en på 148cm? Då förstår jag inte grejen men storhäst om det handlar om centimeter. För en häst över 160 är alldeles för stort. Då känner jag att allt det praktiska försvinner. Jag vill inte känna mig liten när jag sätter på en grimma i boxen. Vill inte vara liten när jag sadlar, rider eller vad som helst.

Jag kan väl rida ponny och tävla bland storhästar om det är så? Men det är höjden som får mig att backa, jag skulle backa för en New forrest, Connemara what ever som vuxit över och blivit 155-160. Det är det tar emot.

1

5 reaktioner till “svar på kommentar

  1. Intressant detta med ponny och storhäst. Jag går lite i samma tankar som dig. Jag är kort(1.52) och rider ponny mer än jag rider storhäst just på grund av storleken. Jag känner mig väldigt liten på stora hästar och därför skulle jag välja ponny alla dagar i veckan. Jag känner mig trygg när jag är i samma storlek som ponnyn eller större. Håller med dig helt och hållet!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s