Om man får beröm när man själv inte är nöjd så är det nästan som att de tror att man inte kan bättre

Förbannat envis och samtidigt enormt känslig. Det kanske inte är den perfekta kombinationen men det är jag. Jag kan ha en vilja av stål och ger mig inte förrän det går men jag är också otroligt lättpåverkad av att saker inte blir som jag förväntat mig.

Jag skulle kunna hålla på hela natten för att få igenom en del saker med hästarna. Om jag får göra på mitt sätt så kan jag göra det så länge som det krävs. Jag kan träna på samma saker dag ut och dag in bara för att de tillslut ska sitta och ge resultat. Men jag är som sagt också otroligt känslig för misslyckas. Rädd för att saker ska gå fel och då backar jag hellre. När jag går in för någonting och gör allt det jag kan för att det ska fungera då tar det hårt när det inte gör det.

Jag tror jag just nu är känsligare än vad jag brukar med tanke på att det är så mycket som faktiskt inte fungerat för mig de senaste månaderna. Det är mycket utav besvikelsen och oron som sitter i mitt huvud redan innan motgångarna kommer. Jag är alltid beredd på att någonting ska gå fel och då blir förlusten större än vad den behöver vara.

DSC_0099
Foto: Sara Stina Fredlund

Jag är övertygad om att jag kan bättre. Jag vet att jag alltid kan bli bättre och det är därför jag vägrar att ge mig trots att det skulle vara skönt att bara lägga allt åt sidan för ett tag. Jag blir arg när jag gör mitt bästa och det ändå inte fungerar. Det gör mig mer arg än att veta att jag kunde gjort någonting annorlunda. Att få beröm för någonting jag inte är nöjd med gör mig irriterad. För är du inställd på att du kan göra bättre då vill du inte höra att ”det var bra”, då behöver du veta specifikt vad som var bra. För är det redan bra finns det ingenting du kan förändra för att göra det bättre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s