Practice makes perfect

Idag har Adonis varit på sin första hoppträning, perfekt inför helgens tävling i Wirsbo. Började framridningen med lite övergångar och tempoväxlingar, sådant som alltid behöver tränas på hur väl det än sitter. Adde har en otroligt härlig inställning till hinder att det nästan blir lite för mycket. Just idag kändes det som att han inte sett hinder på åratal och han levde loppan de första sprången. I slutet hoppade vi bana där vi fick till det bättre och sedan tog vi en linje där han blev lite stark och ville ge sig iväg på ett galoppsprång mindre med mig bromsande i tyglarna. Gången efter satte han det perfekt. Härligt att hoppa en häst som inte kan föreställa sig något roligare.

Det är mycket att jobba vidare på men allt går inte att ta allt på samma gång och speciellt inte på en häst som inte är tränad hoppning från start. Med en häst som Adde gäller det att ta igenom grundhjälperna, gas, broms och styrfunktionen, och samtidigt behålla den positiva inställningen som han har. Jag måste utnyttja att han tycker att hinder är roligt och bygga vidare därifrån. Jag är övertygad om att med lite styrka och rutin på kontot så kommer saker snart att falla på plats.

Jag känner mig otroligt priviligerad att jag har möjlighet att rida så mycket andra hästar när mina egna inte är på topp. Hästlös kommer jag då aldrig bli. Nu känns det som att jag kommer att ha mer hästar än vad jag behöver och det känns otroligt roligt. Jag har inte ansträngt mig alls för att hitta någon ny häst efter allt det som blev men det har redan trillat in förfrågningar om hästar att rida vilket jag är otroligt glad för.

Med lite dämpad glädje kommer förhållningarna att gå igenom bättre och med massvis med bommar och styrketräning så kommer galoppen att bli lättare att reglera. Ju mer man tränar ju bättre kommer man att bli. Det gäller verkligen allting och framförallt när man håller på med hästar. Framsteg kommer inte utav sig själv, vi får jobba för det. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s