Att vara ödmjuk är att tänka på hästen.

9
7DSC_0738

Att se sina egna begränsningar är att vara ödmjuk mot hästen. Jag tror vi ofta glömmer just det i jakten på tävling och i riktning mot våra drömmar. Det absolut bästa som vi kan göra för våra djur är att ständigt försöka att lära oss mer och aldrig ta ut vår okunskap på våra hästar. Att varje dag sträva efter ett bra sätt att förhålla sig till hästar. Bra vård, ett bra system och alltid med kunniga människor runt omkring oss.

Våga ta hjälp och stressa inte fram någonting som kommer med tid och rutin. Det går inte att skynda sig. Lyssna på de som ser din utveckling, som kan påpeka dina brister och hjälpa dig att bli bättre. Ta deras ord på allvar och all osäkerhet bör ringa högt som varningsklockor.

Det handlar inte om att misstro sig själv utan att vara ödmjuk nog att ge hästen det som denne förtjänar. Det går inte att tävla och ständigt komma fel på hinder efter hinder. Det går inte att träna rörelser när grunderna inte sitter. Det handlar inte om att du inte kan utan att ni tillsammans inte är där en. Ta hjälp! Hela tiden, all hjälp du kan. Våga vänta ut tiden för att med tid kommer ofta någonting bra.

Vi ska vara så otroligt tacksamma för att vi varje dag får sitta upp på dessa djur. Att vi kan be dem om tjänster som de inte behöver utföra. Vi ber dem hoppa hinder efter hinder. Sätt då inte hästen i skiten när möjligheten finns att sänka och börja om. Kräv inte mer än vad du själv klarar av. Vår okunskap kan bli droppen för många lovande och ambitiösa hästar. Lite inte blint på din egen förmåga för ibland vet du inte bäst.

Jag är så glad för all hjälp jag får. Alla tips och idéer när det sitter fast hos mig. För visst vet jag att jag kan men ibland behöver jag den där pushen för att kunna utföra det också. Jag lyssnar med glädje på de som har mer erfarenhet än vad jag har, för jag har inte ridit länge. Jag har haft en egen häst genom alla år. Jag har tränat själv hemma på grusvägar. Tränat för tränare varannan vecka i hoppning. Om jag på något sätt kan bli bättre så vill jag bli det och bättre blir jag genom att lyssna på andra, ta till mig utav det som jag tror på och träna stenhårt. Aldrig ge upp, drömma stort och se mina egna brister.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s