Antagningsprov för hippologprogrammet

Jag gjorde antagningsprov i tisdag för att jag sökt till hippolog programmet. Oavsett om jag klarade antagningen eller inte så har jag valt att jag inte kommer att börja plugga till hösten. Det är många komponenter som spelar in och därför är valet inte speciellt svårt. Hade första året varit på strömsholm hade jag kunnat överväga att gå men nu handlar det om att flytta till Flyinge i skåne och jag är inte riktigt beredd att göra det.

Jag var extremt nervös inför antagningen även om jag visste att min insats inte spelade någon större roll. Det som gick bäst var hopprovet eftersom det kändes mest naturligt. Där kändes det inte lika nervöst och jag kunde rida mer på känsla utan att tänka på de som bedömde. Dressyren gick väl absolut inte som jag hade tänkt mig och samma så Häst vid hand. Jag kände också att jag inte svarade riktigt på frågorna som ställdes och det påverkar givetvis antagningen när jag själv erkänner att jag inte är intresserad av att gå detta år och när jag inte kunde säga varför jag överhuvudtaget hade sökt till programmet. Dumt kanske men så är det. Det var en roligt upplevelse.

Det var dock många saker som gjorde mig tveksam. Jag vet att man många gånger kommer från olika stall med olika rutiner och synsätt men jag blev förvånad över hur vissa saker gick till och prioriterades. Men så är det väl också när det handlar om anläggningarna med över hundra hästar jämfört med sig själv där man bara har sin egen att ha hand om.

1

Det svåraste under hela dagen var dock att kravla sig upp på hästarna. Fick mjukstarta med en liten häst för att sedan rida den största. Föreställ er hur jag länger lädren 7hål och inser när jag dragit mig upp att man inte får över benet över rumpan för att lädret är för långt. Jag kände mig ungefär lika smidig som ett kylskåp.

4 reaktioner till “Antagningsprov för hippologprogrammet

  1. Jag kan inte tala för hur det faktiskt fungerar där efter bara en dag men av det jag såg så fanns det saker som jag ställde mig frågande till. Det är väl kanske inte något jag skriver öppet här men det var somsagt saker som förvånade mig. Det fanns saker hos hästarna som hade gjort att jag hade valt vilodag/ar om de varit mina egna men som istället gick antagningsprov med oss. Inga allvarliga saker men sådant som jag tycker är självklart kanske inte är lika självklart hos andra och speciellt inte på en så stor anläggning där hästarna ofta står inne ganska mycket.

   De på strömsholm har givetvis enormt mycket mer erfarenhet än vad jag har och kan säkert bedöma bättre än vad jag kan men jag tar hellre de säkra före det osäkra 🙂

   Gilla

 1. Vad kul att hitta din blogg! Bra uppdatering och massa bilder. Jag tyckte dressyren såg bra ut för dig, du fick ju fuxen att trava iaf, jag ägnade mig ju endast åt galopp…. /Kristin nr 8 i antagningsgruppen på strömsholm

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s