svar på kommentar

”Lisa, jag måste bara säga att du är riktigt duktig, du kämpar jättemycket med hästarna och är riktigt duktig på att skriva!! Tummen upp till dig!❤ 
Jag hade gärna velat att du skrev om hur du tänker kring säkerhetsväst när du rider? Du kanske har skrivit om det men då kanske du kan länka det inlägget?”

svar: Tack så mycket, blir så glad!!❤ 
Jag skrev ett inlägg angående säkerhetsväst i samband med att jag gick in på mitt 19:e år som ponnyryttare och därmed kunde tävla utan väst i hoppningen. De inlägget finns någonstans på min andra blogg men jag vet också att jag kanske inte ser på det på samma sätt som jag gjorde då och delvis har ändrat uppfattning om mitt eget västanvändande.

I dagsläget använder jag nästintill aldrig säkerhetsväst för att jag inte riktigt känner något behov av att använda den. Har den i stallet ifall det skulle komma att ändras men eftersom jag inte rider någon häst som jag känner mig otrygg med så har det aldrig blivit att jag behövt den förutom i fälttävlan där jag måste.

Under 2015 som var första året som jag fick rida utan så gjorde jag några starter i början av året med väst eftersom jag kände mig otrygg utan. Jag gjorde även en start under den sommaren med väst och det har alltid handlat om att jag inte känt mig säker utan. Det var just i övergången som det mest handlande om vana och kanske en aningens ”skrock” i det hela. Jag trodde att tar jag av den så skulle jag ramla av. Men när jag väl slutat använda den på tävling så släppte det och jag slutade helt att använda den.

Jag tycker att var och en ska göra som man vill(nästan – yngre borde ha föräldrar som tar det beslutet..). Det är absolut klokt att behålla västen på och speciellt om man trivs med den, då är det dumt att vänja sig av med det. För jag tror mest att det handlar om vana. Rider du utan den varje dag så är det ovant att sätta på sig den men om du alltid har ridit med väst så är det inte någon stor sak att ha den på sig ett ridpass. Skulle jag någon gång känna att den behövs så har jag inte svårt att sätta på den då jag inte tycker att den stör mer än att den är varm och att jag ofta vill ha långärmat under. Det är alltså inget större problem att ta på sig den men jag upplever att jag för tillfället inte har en häst som jag riskerar att åka av vilket jag hade förut.

16

2 reaktioner till “svar på kommentar

  1. Hej Lisa! Jag tycker att du är jätteduktig på att rida ❤️ Jag följer dig på youtube😋 Hoppas att du mår bra efter beslutet med Krypton💙 Du är så stark!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s