In pursuit of perfection

Jag skulle så gärna vilja ha någonting eget att lägga ner mitt hjärta och själ i. Jag saknar att kunna planera för månader och år framåt. Planera för den framtid som man önskar ska komma. Jag saknar att äga en egen häst.

Jag är dock så himla glad för de förtroende som jag får från människor omkring mig. Det är så mycket tid och energi som krävs för att kunna vara en del utav den här sporten och jag har aldrig behövt gå hästlös. Jag är så glad att jag har hästar att rida och att tävla. Att jag tillåts att lägga mitt engagemang på någon annans dyrbaraste ägodel. Det känns mäktigt på något sätt. För jag vet hur skört det är, hur snabbt det kan bli fel och hur hjälplösa vi är när allt vi kan göra är att stå och se på. Därför har jag mycket att tacka för. Tacka för att jag nu har minst fyra hästar, ägda av andra som jag får rida, träna och tävla.

Men visst drömmer jag om att hitta den där hästen, att kunna ha något eget och att varje dag följa utvecklingen. Att varje dag sträva mot någonting bättre, sätta mål och nå dem för att sedan sätta ytterligare nya mål. Tänk att få sträva efter perfektion på något som är ens eget? Att utveckla och drömma om en framtid med något som ingen kan ta ifrån dig.

Men jag ser problematiken. Jag vill inte längre äga även om jag saknar känslan. Mitt hjärta drömmer om det där egna medan min hjärna vet hur förstörd man kan bli när det inte blir som man tänkt sig. Därför så nöjer jag mig med det här. Att utveckla mig själv tillsammans med de hästmaterial som erbjuds. För en dag kommer saker att falla på plats, det är jag så säker på. En dag kommer turen att vända för mig.

5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s