Fredag

Provridning av Gabina stod på schemat idag och det tycker jag gick riktigt bra. Hon skötte sig exemplariskt som alltid. Hon är ju så enkel och okomplicerad samtidigt som hon är känslig och lyhörd. Fantastisk att rida när det klickar men det gäller att hitta känslan litegrann annars blir det lite avvaktande. Hon var så glad över att få hoppa lite idag.

Åkte ut till Adde nu på kvällen efter en sväng på Sadelmakeriet för att köpa ett bett till honom. Har velat prova ett skarpare bett till hoppningen eftersom han taggar till så ordentligt när det står hinder framme. Det är jätteroligt att han tycker om att hoppa men vill kunna ha lite mer gummibandskänsla i handen så att det blir mindre dragkamp. Vilken underbar känsla jag fick! Precis det jag vill ha! Nu ska jag trimma på det här bettet några dagar och sedan går jag tillbaka till hans vanliga bett.

Jag är inget stort fan av att betsla upp eftersom jag tycker att man ska kunna rida alla hästar på enkla bett, oledade eller ledade. Men nu har jag ridit Adde på tredelat bett under hela den här tiden och när banorna blir svårare och hindren högre behöver vi hitta reaktionerna lite kvickare. Han får gärna suga tag i hindren men jag vill kunna rida relaterade avstånd på styrka och inte på fart som det tyvärr blivit när jag inte velat bromsa honom för mycket inne på banan.

Skärmavbild 2016-07-08 kl. 20.18.29Skärmavbild 2016-07-08 kl. 20.19.02

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s