Tävlingsdags

På schemat står dressyrtävling i Gyttorp med Gabina. Igår kväll när jag lagt mig i sängen blev jag påmind om att jag inte kikat på programmet sedan vi tävlade förra gången så nu gäller det att hålla det i minnet helt enkelt. Alltid bra att se över programmet och kika på gamla protokoll och se var de största missarna fanns sist och vad man hade kunnat göra annorlunda för att lyfta betyget med en eller kanske två poäng.

Med Gabina som fortfarande är ung och med mig på ryggen som inte ridit henne speciellt länge så är mina krav inte speciellt stora. Jag vill att det enkla ska sitta, för saker händer och det blir fel. Hon är fem år och är ute på sin tredje dressyrtävling, det finns mycket att titta på att blir det fel får man ta problemen som de kommer. Jag vet vad jag sitter på även om man inte alltid kan få det skriftligt på papper. Gabina går från klarhet till klarhet för var dag som går. Vad hon presterar idag är mindre viktigt i det långa loppet.

9

Idag har jag haft utsläpp på morgonen och tanken är att rida både Wasa och Genton innan det är dags att göra Gabina klar för att åka. Båda ska ridas ut om jag tänkt rätt. Vid klockan 11.00 ska vi åka med Gabina mot Gyttorp och hon startar strax innan kl 14.00. Hon ska knoppas och göras fin innan dess också så jag får ligga i nu på morgonen för att hinna med det som ska göras. Packa och smörja upp det som jag använt på de andra hästarna.

Dressyr är väl inte riktigt det som jag brinner mest för men det är alltid roligt att åka iväg och se vad man faktiskt klarar av att visa upp. Det är lätt att jobba hästarna hemma och göra saker på känsla, lägga volter, göra om och rätta det som inte blir som planerat. Det är en helt annan sak att följa ett givet program, i en given form. Fortsätter helt enkelt att trycka in i huvet att Gabina bara är fem år gammal och rider i drygt 1,5 år. Det går inte riktigt att förvänta sig allt ska sitta hur fin hon än är.

12

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s