Joelsbo Melinydd

Tänkte att nu när jag är borta hela helgen så måste jag passa på att både göra tidsinställa och blogga lite live på plats. Jag är dock mycket dålig på att komma ihåg att lägga upp inlägg från mobilen så vi får se hur det blir med det. Jag har min syster på plats med kameran i högsta hugg och hoppas på att få lite fina bilder. Jag tar även med mig datorn i förhoppning i Wifi så att jag kan blogga från den på kvällarna.

Men nu, idag, är det torsdag och just nu är vi påväg mot Göteborg med Wasa i släpet. Grå har åkt med Isabelle lite tidigare. Imorgon börjar allvaret. Vi kommer att stalla upp hästarna en bit därifrån och köra mellan varje dag för det gick inte att stalla upp från torsdag och det är inte okej att köra en resa på 6 timmar för att sedan starta.

11

Men för att komma till ämnet och vad det här inlägget egentligen skulle handla om så börjar vi här. En närmre presentation av Grå som egentligen heter Joelsbo Melinydd men kallas till vardags Grå. Han ägs av Isabelle som även äger Wasa. Grå är en Welsh ponny, en C-ponny på 137cm som är fem år gammal.

I maj frågade Isabelle mig om jag var intresserad av att försöka kvala Grå till ungponny SM och jag bestämde mig för att prova. Det var i samma veva som Carpathia åkte hem igen efter att vi fått reda på att hon behövde en längre rehabilitering. Jag fick provrida honom och sedan startade jag honom i en LC strax därpå. Då hade han startat någon LC innan dess. Vi var felfria och tävlingen därpå debuterade vi LB med tre nedslag. Det fanns en viss stress att hinna kvala med tanke på att vi kom på detta så sent. Sedan gjorde Grå en felfri runda i LB i Ludvika och därefter en till felfri LB i Nyby-Torshälla. Sedan fick han sommarlov innan vi tog upp jobbet igen och började med ytterligare en felfri ritt i Kumla.

Grå är en otroligt enkel och okomplicerad häst som går med på mycket. Men han kan lika väl vara felfri som att riva flera hinder på rad. Det rör honom inte riktigt och han anstränger sig inte mer än nödvändigt.

Men all den tid och energi som Isabelle lagt ner på honom i arbetet på marken så är det en helt annan häst idag än vad det var för några månader sedan. Det finns fler växlar i galoppen och man kan sätta tryck och rida honom mellan hindren. Han har blivit bättre på att rätta sig och det känns inte alls lika svårt längre.

Vi åker till SM helt utan förhoppningar. Han har kvalat dit och det räcker. Han kan inte riktigt mäta sig teknikmässigt med hoppstammade ponnys. Har vi tur ligger bommarna kvar men har vi otur så faller dom. Vi gör vad vi kan och vi har verkligen förberett honom för uppgiften. Han är en fantastiskt trevlig individ som med tid och rutin kommer att ta sig ytterligare några steg uppåt. Vi är glada att vara där!

Första tävlingen, Baståsens ridklubb LC

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s