Varje stall har sin egen charm

Nu har vi stått nästan precis ett år i Strömsholm. Tänk vad tiden går fort. Dock flyttade vi inte dit permanent förrän i november men på grund av en olycka där den andra hästen i stallet akut fick tas bort på dagen förra året så blev Pondus själv och fick flytta. Där blev han sedan kvar och tillslut så fungerade det inte att åka mellan flera stall och fortfarande hinna med att andas mellan så då tog vi beslutet att flytta efter att vi under alla år haft häst precis där vi bor.

Där vi tidigare stod så fanns det många fördelar och visst kan jag sakna det men samtidigt så är mina träningsmöjligheter bättre idag än vad de var då. Det jag saknar allra mest är galoppsträckan i skogen som aldrig tog slut, som man kunde ligga och rulla på i flera kilometer. Jag kan sakna åkrarna som jag alltid kunde rida på om underlaget tillät. Jag kan sakna att aldrig behöva passa tider med in och utsläpp efter jag aldrig behövde oroa mig för sådant. Jag kan sakna att vara i princip helt själv och sprida mina saker precis där jag ville. Men jag saknar inte mörkret och att knappt se vart man red när man skulle ta sig till paddocken som låg en kvarts skrittväg bort. Jag saknar inte isgatan och den igensnöade vägen jag skulle gå varje vinter. Men jag saknar att ha varmstall.. att komma in från -20 grader till plus 10 i stallet, det var det absolut skönaste när tårna var som isbitar.

DSC_02871

Nu är jag tacksam för paddocken på gården, tacksam för att jag nu har närmare till ridhuset än vad jag förut hade till paddocken. Nu har jag sadelkammare vilket vi inte hade i gamla stallet, där hängde jag allt utanför varje häst. Nu är jag glad över grusade hagar och glad att det fortfarande inte är små grusrutor. Här har vi rullande schema på ut/insläpp osv. Allra viktigast för mig var all den hjälp jag nu har möjlighet att få för min egen ridning och det var nog den viktigaste och avgörande delen till att jag ville flytta. För jag hade ett år kvar och jag ville göra det mesta utav det året.

Där Adde står är stallet större, fler hästar och rullande schema. Det är fina och stora gräshagar och en större paddock än den vi har på gården och det finns hindermaterial. Det är mycket bra även i det här stallet. Nu är jag inte speciellt insatt eftersom jag inte ingår som hyresgäst men jag drar ändå lite exempel. Här är det inte samma möjligheter till att rida ut även om det finns en del ändå men istället finns det bra klätterbackar och terrängen är varierad. Men jag tror att jag är bortskämd med allt det jag hade från början i vårt första stall. Att kunna rida ut har alltid varit det viktigaste för mig och då inser man när man kommer till nya ställen att det är så olika.

Där Grå står är jag istället väldigt avundsjuk på deras uterittsmöjligheter för det verkar finnas vägar överallt, grus, gräs, stigar och traktorvägar.

Det är så olika allt det där. Vad man prioriterar högt själv. Det finns stall nästintill överallt nu för tiden och jag har varit i en del även om jag bara stått i ett fåtal. Jag är otroligt glad över att stå i stallet där vi står nu men visst saknar jag att ha gångavstånd från huset till stallet. Det var väldigt praktiskt. Men man får väga för och nackdelar. Alla stall har verkligen sin egen charm. 

8

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s