Att glädjas åt andra

Jag blir så ledsen när man hör människor som inte kan glädjas åt andras framgångar. För vi vet aldrig hur mycket energi, tid och arbete som någon har lagt ner på att nå framgång. Vi vet aldrig vilka hinder och svårigheter som har stått i någon annans väg. Vi vet inte vilka saker som de kämpar med varje dag. Vi har ingen aning.

Definitionen av framgång är så individuell. Det kan vara så enkelt som att alltid lyckas bättre än gårdagen. Det kan handla om en inställning eller om ett faktiskt resultat. Det kan vara någon svävande och det kan vara något verkligen. Men att nå framgång är någonting vi måste unna varandra, unna våra motståndare på banan även om vi inte alltid anser att det var väl förtjänt. Men sällan vet vi vad deras mål men dagens arbete var, vi vet inte vilka förväntningar och förhoppningar som de red in på tävlingsbanan med idag. Vi vet inte om de kommer vara nöjda eller inte när det går därifrån men vi kan alltid unna de glädje och tur(för turen spelar verkligen stor roll i vår sport) i jakten på deras mål.

Jag vet att jag kan vara glad för andra om jag vet att de ansträngt sig och att de på ett schysst och rättvist sätt har tagit sig framåt. Jag kan vara glad att andra går vidare uppåt i klasserna så länge som man är redo för uppgiften. Vi vet så lite om andra så varför döma någon som antagligen gör allt vad den kan för att bli bättre.

Jag vet ju själv hur mycket hjärta som jag har gått in med i den här sporten. Jag vet att det är så lätt att tappa taget om verkligheten och vilja så mycket så att händerna värker. Jag vet att allt är sårbart, att hästar alltid är tillfälliga och att när man står utan så har man ingenting. Det är så himla lätt att missunna andra när man själv inte får önskat resultat. Det har känts som att turen aldrig velat vända för mig och att jag gång på gång blivit knuffad tillbaka till ruta ett när jag krupit framåt. Därför är jag otroligt tacksam när andra kan unna mig den lycka som jag känner av att utveckla mig själv tillsammans med hästarna, för min utveckling blir min framgång.

23

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s