Det ska vara lätt

Det ska vara lätt att rida. Ju svårare det känns desto simplare övningar krävs. Ibland räcker det med en bom på marken för att ställa till problem. Det först jag ber om är alltid att hästen ska svara framåt och därifrån går det mesta att jobba med på ett eller annat sätt. Jag är väldigt noga med att ta hjälp när det behövs, eller att diskutera de problem som dyker upp eftersom det oftast räcker med ett par extra ögon på sig eller att lyfta problemet för att man ska hitta en lösning.

Men det fungerar inte att traggla på samma spår varje dag utan att se någon förändring. Ibland räcker det med en ändrad attityd själv för att få ett annat resultat men ofta krävs det hjälp från någon annan och det är inte fel att be om hjälp. Det finns ingen prestige i att utbilda sin häst själv. Det är ödmjukt mot sig själv och mot sin häst att se sina egna begränsningar och ta lärdom av andra. Ingen är fullärd och det finns många duktiga som kan ge tips och komma med idéer och man behöver inte alltid hålla med och tycka samma sak. Men en ny infallsvinkel skadar aldrig.

Insanity: doing the same thing over and over and expecting different results.

↑ Adde och jag flyttar ut bogen i tempoväxlingarna vilket gav ett väldigt bra resultat på lösgjordheten och framåtbjudningen. Det gäller helt enkelt att hitta något som passar hästen som man sitter på och framförallt hålla det enkelt. Många gånger gör vi det svårare än vad det är. De enkla lösningarna är oftast de bästa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s