In three words I can sum up all i have learned about life: It goes on

Det svider alltid till i bröstet när jag tänker tillbaka. Det skär så att det gör ont, som om någon kramar hårt kring allt jag någonsin kan känna. Som om jag går sönder inombords.

Men den största skillnaden är att idag kan jag hantera det. Idag kan jag leva med att det svider och jag kan hålla mig från att gråta för att jag vet att hur ont och förjävligt som det än är så gjorde jag vad jag kunde och jag har accepterat att det blev som det blev. Jag har lärt mig att livet går vidare fast att man inte tror det. Man tror att man aldrig kommer ur det men med tiden blir det lättare. Tiden släpper tillslut greppet om hjärtat och man lär sig att kontrollera sina tårar. Man lär sig att leva med det onda.

Det här är bland de sorgligaste som jag varit med om. Inte att det slutade som det gjorde utan hela den tunga resan vi gjorde för att komma fram till beslutet, sedan tiden som gick från beslutet tills dess att vi agerade. Den utdragna tiden där jag gjorde allt för att slippa se honom samtidigt om det enda jag ville var att vara med honom och att allt skulle vara som vanligt igen. Jag skämdes över att jag helst av allt inte ville åka till stallet. Skämdes över att jag inte ville borsta och inte ville pyssla. Skämdes över att jag hellre såg att någon annan tog in honom från hagen när jag mest av allt borde ha passat på och tagit vara på varje chans jag fick.

Men jag orkade inte. Jag var inte stark nog att förlora honom så jag gjorde honom overklig. Jag gömde mig undan från ansvar och förstånd. Förvandlade tiden till någonting som inte räknades och saker bara flöt på tills den där dagen, den 8 december. Där andra skrev önskelistor så fanns det bara hos mig en enda önskan – att jag skulle vakna upp ur mardrömmen som skulle ta min bästa vän.

11080335_1137313306294652_3224698062869210017_o
282464_4387183080995_1217736194_n

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s