21 augusti 2015

”Jag vet inte vad jag ska säga så därför säger jag ingenting. Jag vet inte var jag ska börja, när är det lämpligt att prata om det som hänt? Vad bör jag berätta, alla detaljer eller om hur det känns? Det känns som att alla redan kan föreställa sig hur det känns om de bara visste vad som har hänt. De få som vet, de frågar ingenting, de ger mig bara tid att själv bli redo att prata om det. Men saken är den att jag vet inte i vilken ende jag ska börja. Vem kommer orka lyssna och vad finns det egentligen att prata om? Det är som det är och det finns inget som kan ändra på allt det här.

Jag vill inte gråta. Jag vill inte vara ledsen och framförallt inte när jag är med honom. Ändå krävs det så lite för att utlösa någonting så stort. Ett ord eller en enkel fråga i all välmening kan få allt att bara spricka och rinna över. En låt som jag lyssnat på så många gånger kan dra igång allt det där jag vill undvika. Lika fort som det kommer så är det över. Det lägger sig så snabbt och så är det som om det aldrig har hänt. Det kanske kommer att vara så ett tag nu, tills vi vet mer…

Vad finns det då att prata om när allt är så självklart? Vad finns det att berätta? Ska jag berätta att det känns som att hela min värld har rasat, hur kommer det att få mig att må bättre? Det kommer väl snarare få mig att gråta ännu mer och må ännu sämre. Idag var första gången som jag faktiskt sa det rakt ut, sa som det var, och det var väl första gången det inte brast när hans namn togs upp.

Hur ska jag kunna förklara och med vem skulle jag prata med? Det har gått två veckor idag och det känns som att det kommer dröja en längre tid innan någonting faktiskt händer.. inte för att jag har bråttom någonstans men det är just att allt är så utdraget som gör att det inte riktigt går att prata om. Jag vill inte säga någonting för jag hoppas väl antagligen fortfarande på att allt ska ordna sig. Hela situationen känns så overklig. Det känns som att det inte händer.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s