Detaljer som gör skillnad

Jag är så glad över all den hjälp jag får till vardags. All hjälp med enkla små saker som förändrar stora delar av ridningen. Hjälp med att känna den rätta känslan, hjälp att veta precis när jag behöver agera för bästa resultat. Jag blir bättre hela tiden och det absolut roligaste är att jag känner det. Jag kan känna skillnaden från träning till träning. Som om jobbet jag lagt ner ger resultat och inte bara på hästen som jag tränat tillsammans med, utan jag har blivit bättre.

När jag rider in på banan vill jag veta att jag gjort allt för att nå bästa möjliga resultat. Jag vill veta att veckans upplägg leder fram till det resultat som jag lämnar banan med. Jag vill veta att de ändringar jag gjort under månaden som varit gör någon skillnad. Alla förberedelser och allt finslipande av detaljer kommer tillslut att ge det resultat som jag är ute efter. Varje tävling är ett delmål mot någonting större, det behöver inte alltid gå bra men det ska leda till någonting bra. Efter en tävling analyserar jag vad som hade kunnat göras bättre och fokuserar på att förbättra det till gången därpå. Det är viktigt att ta reda på sina egna svagheter för att kunna göra dessa till styrkor.

Vi som håller på med hästar lägger ner så mycket tid varje dag på vår sport och då vill man se att det i slutänden är värt allt de jobb som man gör. Jag längtar till den dagen då jag kan rida in på banan och vara trygg i det som väntar. Dagen då jag kan stöta på problem och lösa dessa på banan och inte dagarna därpå hemma i comfort-zonen Att man vet att förberedelserna varit tillräckliga men främst att nerverna håller sig i styr även på banan. Det är där det kan brista. Men det är det som jag jobbar på. Det kommer att gå!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s