Practice makes perfect

Nöta, nöta, nöta. Det ger verkligen resultat. Det som är roligast är att man känner från gång till gång att man hittar knapparna och att det går fortare att komma till ro och arbete i ridningen. Träning ger färdighet helt enkelt. 

Wasa reds med hjälp av Johanna i paddocken idag inför träningen imorgon. Fick ändra om i planeringen för att få ihop det så Wasa kommer ta det lugnt på fredag och ridas lättare på lördag inför tävlingen på söndag. Med Wasa ligger fokuset hela tiden på att göra allt avspänt och i lugn takt. Han har lätt att spänna sig och galoppera lite som en travare. Så det vi gör är att göra mängder med galoppfattningar, galoppera några steg och bryta av för att hitta lugnet igen och sedan fatta ny galopp. Lägga volter och bara ta det lugnt hela tiden. Hoppa låga hinder och lägga volt i landningen och avbrott och sedan ny fattning. Det tar sig verkligen jättebra och nu behöver man bara räta upp sig i landningen för att hitta tillbaka till balansen och stödet i handen.

Vi har lagt in att Wasa hoppar studs/serie en dag i veckan för att stärka sina bakben och för att kunna träna just på grunderna för det är i hoppningen som det blir tydligast. Varannan vecka har jag hoppträning men där hoppar vi ofta bana och större hinder. Den veckan jag har träning hoppar vi färre språng och inte alls högt, utan små kryss. Den veckan jag inte tränar kan vi höja upp och ta några få språng högre. Jag tror verkligen att det här kommer att bli riktigt bra för oss. Jag rider ju mycket sällan på banan, nästan bara de dagar som jag hoppar, så övriga dagar rids han ut.

9

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s