En perfekt kombination

Wasa, Gabina och Grå hemma i stallet, vilken perfekt kombination det är, även om Grå bara är här en vecka till så är det ändå någonting som gynnar mig på fler plan.

Wasa är 7år, fortfarande ung i sammanhanget men betydligt mer rutin än Grå och Gabina. Han låter mig hålla igång min egen ridning på ett annat plan än vad en yngre häst kan. Med honom kan man precisera lite mer, pressa gränserna lite mer. Man kan träna och tävla med lite andra förväntningar och krav. Det känns som en perfekt häst att ha sista halvåret och tävla lite mer med för att samla på mig egen rutin tillsammans med.

Gabina är otroligt fin att rida. Känslig på ett helt annat sätt än Wasa. Hon är 5år, ung och grön, men okomplicerad och ambitiös. Hon tävlar lite lägre klasser eftersom hon är yngre och behöver rutin. På henne kan jag lära mig mycket om utbildning av en yngre häst och jag lär mig att ta ett steg åt gången och jag måste sänka mina krav och hålla mig till grunderna för att hon ska få de bästa förutsättningarna för att bli så bra som möjligt.

Grå, 5år, är totalt okomplicerad och o-brydd över saker. Sätter man något framför näsan på honom så hoppar han. Han är ung i huvudet men tar allt med ro. Han är en häst där man kan prova sig fram lite mer för att man vet att det förstör ingenting.

Jag har inte ridit så mycket unghäst tidigare och därför är det ganska nytt för mig. Jag har ridit och tävlat Tigge när hon var fyra och fem år, red och tävlade Gamina i championatet när hon var fem år och nu har får jag rida Gabina och Grå detta år. Det är riktigt nyttigt men jag måste framförallt bli bättre på att sänka kraven och låta saker bli som de blir. Slarvfel är aldrig okej men att det blir fel, det får man ta. För det lär vi oss utav.

Det är roligt att jag kan låna så fina hästar och utveckla mig själv. För målet är ju att en dag kunna jobba med det här. Att rida, träna och tävla hästar och på något sätt få det att gå runt. Jag är öppen för förslag att ta emot hästar på träning men tills dess är alla olika typer utav hästar en bonus att få rida.

12068823_10205482791772455_7579764251818087716_o
Gamina – 2010 e: Gasque RP 165 – Äg. Familjen Wadström

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s