Vardagsrutiner

Jag har sedan en tid tillbaka börjat vara i stallet hela dagar, alltså från morgon till eftermiddag för att hjälpa till så mycket som det går i stallet och med allt som ska göras. Det fungerar väldigt bra tycker jag och jag får mer tid att lägga på mina egna hästar och deras träning och har då större möjlighet att få hjälp med ridningen. Det är mycket just nu med tre ston med föl, varav två ston äter medicin för tillfället. Jag jobbar på skolan med jämna mellanrum men är många utav vardagarna i stallet.

06.00 – morgonfodring och utsläpp
Hästarna får sitt kraftfoder inne vid klockan 06.00 och därefter går de ut i sina hagar och äter sitt morgonhö ute. Efter morgonfodringen gör jag klart stallet, mockar alla boxar, packar hö och kraftfoder innan jag går upp till lösdriften och morgonfodrar där efter klockan 08.30 cirka.

ca 11.00-12.00 – Lunchfodring
Hästarna får något kilo hö ute, en del får också kraftfoder i hink. Beroende på väder, tider att passa och annat så kan jag ta en häst strax innan lunch eller strax efter och få hjälp med den antingen i ridhuset eller i paddocken med till exempel hoppning eller markarbete.

15.00-16.00 – 
En del hästar får mer mat vid cirka 15-16.00 tiden. Mina får inget mer foder ute eftersom en redan har varit inne vid det här laget och ätit en del av sitt eftermiddagsfoder inne och den andra ska in vid den här tiden för att ridas och äter då en del av sitt foder.

18.00-19.00 – Intag
I somras gick hästarna in mycket tidigare eftersom de inte kunde vara ute när det var för mycket insekter. Nu är vädret mycket bättre och de brukar vara ute fram till precis innan kvällsfodringen. Oftast går de då in vid 18.30 och äter sitt klart sitt intag innan de får kvällsmat. Är jag kvar vid den här tiden så försöker jag mocka hagarna om jag hinner/orkar och göra foder till dagen därpå.

ca 19.30 – Kvällsfodring
Kommer jag till stallet på eftermiddagen så fodras de senare så att den sista som är i stallet ger kvällen men eftersom jag oftast är klar i stallet vid 17.00 så kan hästarna få sitt foder när de kommer in från hagen. Har jag träning fodras hästarna mer vid intag och en gång till vid 21-22.00.

29

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s