En liten reflektion

Jag är hemma efter en längre dag än väntat på Sundbyholm där det pågår storhästtävlingar hela helgen på dubbla banor med blandade klasser. Bra dag för oss där Isabelle plockade hem både en seger och en femteplats men till saken:

Är det inte häftigt vilka kontraster som vår sport erbjuder? För det handlar verkligen om att vilja detsamma som sin häst och prestera som bäst utifrån sina mål och förutsättningar som man har på just sin häst. Det är häftigt att se en OS-ryttare på samma tävlingsplats som man själv har ridit på, i klasser där lika väl jag hade kunnat deltagit. Att se personer med så mycket rutin i bagaget göra egna missar, både med stopp och rivningar, det gör att det känns inte så långt ifrån verkligheten längre. Man blir aldrig bättre än sin bästa häst och man måste vara på just dessa tävlingar för att utvecklas, det går inte att hoppa över dessa steg, man kommer aldrig ifrån det.

I vår sport handlar det om hur mycket man vill och hur mycket tid och energi som man är beredd att lägga ner på att bli så bra som möjligt. Man skapar sina egna förutsättningar, det är min grundprincip. Du själv väljer hur duktig du vill bli och det går inte att skylla på avsaknaden av rätt förutsättningar. Det går att bli riktigt duktig om det är det som man bestämmer sig för att bli. Med inställningen att man saknar de rätta förutsättningarna, då kan man lika gärna ge upp?

Du sätter dina egna begränsningar och jobbar utifrån det du har. Sen att du ”mindre” bra förutsättningar börjar några trappsteg nedanför någon annan, det är livets vanliga orättvisa. Men det finns ingenting som hindrar dig från att klättra och kämpa mot dina drömmar. För alla kan om man verkligen vill.

2013

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s