När allt bara stämmer

Fick hjälp av Johanna att hoppa Wasa igår, ett kort och intensivt pass på banan för att sen rida ut en stund efteråt. Det är perfekt nu när vi har nytt underlag på ridbanan att hålla sig hemma och hoppa istället för att skritta iväg till ridhuset.

Wasa hoppade riktigt bra och jag känner mig tryggare och tryggare på hans rygg. Att hoppa honom ger verkligen bra självförtroende när det fungerar eftersom det känns så lätt. Vi började hoppa studs på böjt spår där vänstervarvet gick helt utan problem medan högervarvet är hans svårare varv. Där ville han först glida ut på studsen och när jag fick tag på ytterbogen ville han svänga inåt där avståndet i studsen blev kortare. Med Wasa får jag försöka att inverka så lite som möjligt för att han inte ska bli störd och varva upp. Efter några varv med den här studsen så blev han riktigt fin i sidorna och då började vi hoppa lite mer, två hinder med några galoppsprång mellan och sedan en kombination.

Han lyssnade riktigt bra igår och då kunde jag träna på att räta upp mig i språnget för att sätta tillbaka när det blir trångt men utan att ta tillbaka handen. Alltså behålla eftergiften men bromsa upp med kroppen i landningen efter hindret. Tar jag med mig handen för snabbt tillbaka så öppnar han inte upp bak och river. Det är verkligen sådana detaljer som är roliga att träna på för skillnaden blir så stor.

När vi hoppar hemma så har vi alltid studs och kombination med eftersom målet är att stärka honom i hemmajobbet. Det ger oss inte så mycket att hoppa bana när det är styrka och lydnad som behöver tränas. Vi hoppar också många låga hinder och lägger volter före och efter för att verkligen få avslappnade och bra språng. Jag ska kunna räta upp mig i landningen och få tillbaka honom utan att behöva ta tag allt för mycket i tyglarna. Jag blir lätt ivrig i min ridning och vill hjälpa till för mycket och det stör Wasa som är väldigt känslig för vad jag som ryttare gör på ryggen. Så det tränar vi på.

2610

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s