Vecka.40

Ny vecka och nya scheman att få ihop. Det blir ändrade planer lite hela tiden och nu efter helgen bestämde vi att Wasa kommer att få följa med till Åsebo nästa helg för vi behöver träna på att tävla inomhus. Hitta ett lugn även i tittiga ridhus. En enkel klass, en LC/90cm, tar vi den här helgen eftersom han kommer gå många helger i rad, men det är kanske just det vi behöver för att jag ska kunna ge honom den hjälp han behöver på banan, vi känner trots allt inte varandra så väl när man tänker efter.

Måndag: Wasa joggades i mörket i paddocken. Mycket tempoväxlingar. Gabina vilade. Två hästar fixades av hovslagaren under dagen och annars har dagen gått i ett. Knappt hunnit med att andas emellanåt kändes det som. 

Tisdag: Båda hästarna ska ridas ut.

Onsdag: Jobb på skolan 08-16.30. Hinner jag innan det blir mörkt så ska båda ridas annars så vilar Wasa här.

Torsdag: Adde ska provridas på eftermiddagen så ska rida innan dess. Vilar inte Wasa onsdag så vilar han torsdag, beroende på hur mycket tid jag får över. Gabina skulle behöva ta en dag med lite hinder och troligtvis här.

Fredag: Wasa dressyr, Gabina rids hårdare.

Lördag: Båda joggas lite lättare ute.

Söndag: Åsebo Ridsällskap. Gabina LD och ev LC, Wasa hoppas LC.

Nu börjar det bli både mörkt och kallt. Jag har stallet nu många mornar och jag drar mig verkligen för att kliva upp innan solens ens har hunnit titta fram men det är bara att gå upp för att hästarna ska få komma ut så tidigt som möjligt. Nu är det också dags att börja täcka hästarna varje dag för att undvika att vinterpälsen kommer. Gabina kommer inte att klippas men Wasa kommer jag antagligen att klippa men jag väntar så länge som det går och täckar ordentligt tills vidare. Vill så gärna behålla hans fina mörka färg och än så länge har ingen utav de två satt någon extra päls.

wasa17

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s