06-10-2016

God kväll. Tiden rinner iväg väldigt lätt och idag har jag varit igång hela dagen. Började med utsläpp och fortsatte med att fixa stallet. En häst reds innan jag lunchade dem och den andra efter. Sedan har vi grejat med mycket annat under dagen och nu var det en fröjd att se fölen tillsammans! Ett sto är sjuk och står i sjukhage och hennes föl kan springa ut till de andra hästarna på lösdriften, däribland ett annat föl och nu har de börjat ty sig till varann och vågar leka.

Gabina hoppades inför tävlingen i helgen och nu börjar hon få lite egen vilja i hoppningen och har kommit in i en ”kan själv”-fas. Jag tror nog att hon helst hade hoppat utan mig på ryggen idag så hon hade fått välja både hinder, vägar och hastighet. När det allra roligaste hade lagt sig så kändes det riktigt bra! Tror dock att jag kommer behöva hoppa fram ordentligt på söndag för hon tycker att det är väldigt roligt just nu.

Wasa fick också hoppa lite. Började jobba honom på studsen som stod på kortsidan, volt före och volt efter för att få honom att gå avslappnat över studsen och inte spänna sig. Hoppade sen en linje, även där med volter före och efter. Allt för att vi ska träna på att komma tillbaka i landningen och hitta trycket i galoppen igen. Vi har tränat på det här länge nu och jag känner att det sitter mycket bättre och framförallt mycket snabbare för varje gång. Dock blir det givetvis svårare när hindren blir högre men nu fungerar det på låga hinder och det är såklart en mycket bra början. Vi tränar också mycket på hur jag ska inverka med sitsen i språnget. Jag vill gärna hålla kvar i handen för att vara säker på att hinna ta tillbaka i landningen och ”tappa” honom. Men han hoppar bättre med mer eftergift men då måste jag koppla isär överkroppen och armar för att kunna hålla fram handen när jag går tillbaka snabbt med överlivet i landningen för att han sk följfölja språnget men ändå landa närmre inpå bakom hindret.

Det finns mycket att träna på och därför är jag så glad för all hjälp jag får. Fantastiskt att ha tränare på plats och bara kunna be om hjälp vilken dag som helst. Hoppa gör jag aldrig utan hjälp eftersom jag inte riktigt ser vad det ger mig. Nu kan jag bolla idéer och tankar allt eftersom. Extra bra är att ha någon som ser hela konceptet, som ser hästarna varje dag -med och utan ryttare, som vet hur jag rider om dagarna och som snabbt kan påpeka när man ser att det brister i planeringen.

Lägg märke till Gurra som tar en tupplur mitt i maten bredvid mamma på bild nummer två.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s