vecka. 41

Veckan har redan börjat men tiden rinner iväg snabbare än vad man tror och nu är det dags att planera för veckan. En mer eller mindre vanlig vecka men varje ridpass har sin egen mening inför kommande utmaningar så det gäller att ta vara på den tid i sadeln som jag får. Planering är A och O och det försöker jag att bli bättre på.

Måndag: Jag jobbade 07.30-16.00 så kom till stallet först 17.30. Gabina reds ut men gick lite lättare i paddocken efter jag varit ute eftersom det hade hunnit bli mörkt och då ville jag ta lite mer jobb efteråt. Wasa vilade för tiden försvann, skulle ha skrittat honom hade jag tänkt först men då fick han vila helt.

Tisdag: Utsläpp och stallfix på morgonen. Började rida vid 13.00 tiden och 15.30 var båda klara. Gabina gick ordentligt med mycket galopp i paddocken och skrittades sedan ut. Wasa reds ut och joggades lättare.

Onsdag: Ett hårdare pass för Wasa, antingen ute eller i paddocken, beror på hur jag får till det. Gabina ska joggas lättare ute.

Torsdag: Gabina ska åka på hoppträning. Beroende på dagen innan ska Wasa ridas ut eller i paddocken. Om möjlighet finns så hoppas jag på att kunna få hjälp med markarbetet en utav dagarna med Wasa.

Fredag: Gabina ska vila/skrittas. Wasa ska ridas ut ordentligt.

Lördag: Gabina rids ut och joggas ordentligt. Wasa ska också ridas ut, eventuellt lättare jogg om det känns som att det behövs men framför allt mycket skritt bara för att hålla igång till dagen därpå.

Söndag: Strömsholms RSF. Gabina – LD och LC. Wasa – LB och LA.
Tror detta är ett passande upplägg för tävlingen. Gabina går lite varannan dag hårdare och rids ut så mycket som möjligt mellan de hårdare ridspassen. Samma gäller Wasa att han går lite hårdare för att sedan komma ut och rida. Gabina går två klasser om det känns bra och vi satsar på att samla ännu mer rutin och nu på en större och tittare bana än sist men det tror jag att hon klarar galant. Wasa går LB och LA och förhoppningsvis får vi till en bra känsla och jag rider ordentligt nu när det blir mer att titta på.

9

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s