Planerar inför vintern

1920

Det är oktober nu och säsongen går mot sitt slut. De sista tävlingarna är anmälda och det mörknar mycket fort om eftermiddagarna nu. Inte alls speciellt roligt men jag är väldigt glad för den fina höst som vi fått. Även om det är ruggigt väder vissa dagar så har det varit torrt och varmt. Regnet har smugit sig fram nu den senaste veckan men inte tidigare. Har något svagt minne av frost och elände förra året?

Vinterns fokus kommer att ligga på att stärka Gabina och förbereda henne för den kommande våren. Efter vilan så har hon kommit ifatt riktigt bra och vi är startklara för LB/100cm känner jag. Med lite träning så kommer nog övergångarna att sitta bättre och bättre också, där har jag egentligen varit för slarvig och o-konsekvent så det brister lite. Tanken är att endast ha henne ”i träning” i vinter eftersom det inte alltid är speciellt roligt att rida och hålla igång hästar under vinterhalvåret. Samtidigt är tanken att hålla ögonen öppna och planera hästeriet inför våren då jag har tänkt att rida så mycket som det bara går. Om jag senare känner att jag har för lite hästar så finns det hästar att hämta hem men det väntar jag med tills vidare.

I vinter gäller det också att ta vara på dagens ljusa timmar och verkligen följa planen. Ridhuskort har vi så möjlighet att rida till ett ridhus en bit bort finns, men också att köra iväg till Vänsta Gård och rida där de tider de inte är bokat. Ridbana på gården har vi så länge som vädret håller sig bra. Jag minns hur mycket energi som vi la ner på Pondus i vintras och vilken enorm skillnad som det blev. Vi red markarbete tre dagar i veckan med bommar, studs och serier. Vi växlade markarbetet och dressyren med volter och halvhalter och tillslut så kunde vi se resultat i en förbättra teknik. Tyvärr så kunde vi aldrig visa det på tävling men det var roligt att känna hur veckorna gick och hur han blev starkare och starkare i kroppen.

Det absolut roligaste är att se och känna skillnaden. Se att jobbet man lägger ner ger resultat. Att verkligen kunna sitta och leka med känslan och pressa precis över gränsen för att snabbt gå tillbaka och berömma. Leka med intervallet mellan att det känns lätt och svårt, se hur mycket det går att töja på gränserna och även se att gränserna tillslut förskjuts längre och längre i takt med utvecklingen.

Dreams don’t work in comfort-zones ♣

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s