Det är inte alltid upp till mig

Nackdelen men också kanske fördelen med att inte äga sina hästar är att det slutgiltiga beslutet alltid ligger hos ägaren. Ansvaret och bedömningen är aldrig upp till mig. Det är en trygghet att kunna falla tillbaka på ägaren och veta att det finns någon som känner hästen utan och innan och som bestämmer hur saker ska hanteras och göras. Samtidigt så vill man ibland helt och hållet ta egna beslut men dit har jag inte riktigt kommit.

Jag är aldrig skyldig att skriva ut vad som händer med de hästar som jag själv inte äger eftersom ägarna inte har valt att ha deras hästar offentliga här på min blogg. Det är inte min skyldighet att skriva om deras upplägg, om deras träning eller om deras tävlingsresultat. Jag behöver inte, om jag inte vill, skriva ut vad som händer med dem när de inte längre står kvar hos mig. Jag behöver aldrig förklara mig.

Jag är riktigt glad över alla hästar som jag har fått låna genom alla år. Otroligt tacksam för förtroendet att rida alla hästar som tagit mig ett steg framåt på vägen. Sedan har saker inte alltid slutet som vi alla har hoppats men det är sådant som händer. Det är den sortens information som jag inte alltid har rätt att dela med mig utav även om jag ibland skulle vilja förklara, men det handlar om att visa respekt mot alla parter.

1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s