Practice makes perfect

Kylan var väl framme imorse med vinterns första ishinna på vattenhinkarna i hagen och de första frusna grindarna till hagarna. Det känns sådär att veta att frosten snart kommer täcka marken även om dagarna och inte bara på natten.

Wasa fick vara dagens första häst på schemat och vi red ut och joggade vid lunch. Han var så fin från början till slut och då är det en fröjd att sitta på honom. Det är sånna här dagar jag egentligen velat sitta på banan för att kunna utnyttja avspändheten till max men vi tar det imorgon då jag hade tänkt jobba lite markarbete i paddocken.

Gabina red jag direkt efter att jag hade ridit Wasa och hon fick gå på banan. Övergångar från galopp till trav låg fokus på idag och det går helt klart framåt men jag behöver bli ännu mer konsekvent och våga rida övergångarna för att inte föra över min spänning på henne. Det är lättare i vänstervarvet för i högervarvet rinner hon iväg i avbrotten för att jag inte får upp henne på yttertygel men jag kan inte be om allt. Hoppträning på Vänsta står på planeringen för henne imorgon.

Kvällen spenderades på Strömsholm med clinic för Louise Haga och Eva-Karin Oscarsson. Jag fick med mig en bunt med övningar och funderingar som jag ska utnyttja hemma sedan. Det handlar verkligen om detaljer, en förändring av skänkel eller position kan ge ett helt nytt resultat och det tycker jag är intressant. För ofta är det där det hela börjar. Det börjar med en snedhet hos oss som hästarna parerar upp och tillslut skapar det ett problem som kan avslöjas med så enkla medel, så som bommar eller en mjuknade hand. Jag ska bli bättre och jag ska träna på mina svagheter för att komma närmre mina mål. Jag kan om jag vågar tro på det. Det gäller att alltid vara ödmjuk och inse att man aldrig är tillräckligt duktig. All hjälp i världen skulle inte räcka. Vi jobbar med djur som ska tycka att detta är lika roligt som vi tycker.

ljusdsc_0734

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s