Träning ger färdighet – 27/11

Vilka hästar jag har alltså. Red för Johanna hemma med Wasa idag som fått några lugna dagar med vila och uteritt efter tävlingen i söndags. Det är så himla roligt att känna framstegen och jämföra när man gjort samma övning under en längre tid. Vi började med studs som alltid ingår när vi hoppar hemma. Denna gång en studs med kort anrikning på kortsidan för att sedan öka galoppen på volt direkt efter för att sedan snabbt hitta tillbaka och kunna mjukna i handen. Det är häftigt att hitta den där gummibandskänslan och känna hur galoppen växer uppåt i samlingen istället för att falla framåt. Hoppade sedan låga linjer några gånger och tränade på att få stunsen i galoppen genom hela svängen men fortfarande behålla avslappningen i nacken.

Gabina fick åka på hoppträning på vänsta för Karin på kvällen och även hon visade att hon utvecklas med stormsteg. Framridning bestod utav bommar och bockar, fattning och avbrott på rakt spår. Mycket nyttigt för oss och det blir så avslöjande vad som behöver tränas på, vilken sida som är starkare och så vidare. Jobbet med övergångarna hemma har givit resultat och vi ska fortsätta traggla tills det sitter. Hoppade sedan en låg bana och bara jobba med att komma intill hindret och ligga kvar och vänta på språnget. Hoppade sedan lite högre och då tappar jag henne lite framåt, speciellt när vi kommer stort men det kunde jag tillslut parera upp bättre. Gabina är alltså fem år gammal och det ser ut som om hon inte gjort annat. Jag ser fram emot de två starter som vi har kvar denna höst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s