Veckans sista dag

Började morgonen på strömsholm för att hjälpa Ella som skulle tävla där. Det blev en ganska tidig morgon men det var snabbt över och jag kunde åka till mitt stall redan innan lunch och bli klar där i mycket god tid. Nu är klockan inte ens 19.00 och jag är färdig med allt jag behöver göra idag. Vid den här tiden brukar jag komma hem annars.

Först ut hemma var Wasa som gick så galet bra. Jag satt med ett leende på läpparna hela passet. Började i paddocken och sedan red jag ut en sväng. Jag galopperade nästan hela passet och galoppen satt som den aldrig gjort förut. Han har en tendens att bli fyrtaktig när han blir lite spänd men idag kunde han rulla i galoppen varv efter varv i en bärig och luftig galopp. Eftersom han från början var så avspänd så vågade jag utmana lite och leka med samlingen. Idag kunde jag pressa ganska mycket i samlingen utan att han blev spänd och därifrån kunde jag öka och rida framåt igen. Så himla härlig känsla när det börjar släppa hos både honom och hos mig. Jag blir gärna spänd när han spänner sig och då går det bara runt.

Gabina fick också börja i paddocken men hon gick ett kortare pass där eftersom hon gick där igår. Mycket galopp och tempoväxlingar. Eftersom hon är yngre får man jobba med galoppen på ett annat sätt. Våga kräva lite utan att aldrig be om för mycket. Men nu känner jag att hon blivit mycket starkare och mer balanserad eftersom hon inte faller isär när man rider framåt ur den lugnare galoppen. Sakta med säkert så tycker jag att hon har börjat sätta sig mer på bakbenen även om det bara är korta stunder och med mycket support från ryggen. Vi red sedan ut och klättrade i en backe några gånger innan vi skrittade hem igen.

16

Ny vecka imorgon. Vad som väntar är tävling till helgen med Gabina och med Grå(!). har funderat på om Wasa ska följa med eller inte. Vill gärna rida en klass på honom men det är enklare att ta med en häst. En provridning med Adde imorgon och sedan får vi se vad som mer kommer att hända. Det är alltid fullt upp men jag ska ändå se om det går att få in någonting mer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s