Jag måste ständigt påminna mig själv

Jag har till viss del tappat det där drivande intresset för utveckling samtidigt som jag vissa dagar kan känna att jag svämmar över av inspiration och motivation. Jag älskar att se de där små framstegen och veta att jag har varit en del utav det. Men just nu, precis som jag i perioder har känt så har jag svårt att hitta den där riktiga drivkraften som gör att jag vill ge det där lilla extra. Det kommer väl lägligt med kylan och med vinterns nackdelar men det är ändå tråkigt att jag inte riktigt kan motivera mig själv att göra lite till.

Jag står just nu inför ytterligare en förändring med hästar. Vilket jag gjort så många gånger under 2016. Men nu kommer jag att lämna det riktiga tävlandet bakom mig och det tar mig emot. För hur roligt jag än tycker att det är att rida yngre hästar så är jag en tävlingsmänniska. En människa som älskar att vinna och älskar att rida mot klockan. Att utmana mig själv och faktiskt kunna bli besviken för att kunna komma igen ännu bättre nästa gång. Den delen kommer att försvinna ur min vardag nästa år i och med att jag kommer rida i avdelning B.

Men jag vet också hur glad jag blivit de senaste starterna jag gjort i avdelning B. Hur stolt jag varit när vi gått i mål. Det gäller bara att påminna sig själv om att det är värt mödan i längden och fortsätta att kämpa mot målen på hemmaplan istället för inne på tävlingsbanan. Det kommer att bli ett bra 2017 om jag tillåter mig själv att må så bra som det bara går och om jag är villig nog att motivera mig själv när det känns tungt.

skarmavbild-2015-09-30-kl-23-13-07

Jag älskar ju det här. På något sätt så är jag inte intresserad av att rida storhäst även om det skulle innebära att jag får rida mot klockan och det är ju det som förstör det hela. Visst kan jag ha en liten storhäst men på något sätt är en storhäst ett längre åtagande. Det är ingenting du säljer vidare. En ponny blir du klar med och låter någon annan ta vid. Ska jag äga en storhäst så ska jag äga min absoluta drömhäst som jag aldrig kommer att vilja sälja och de pengarna finns inte. En ponny får givetvis tävla bland stora hästar och det skulle säkerligen vara ett alternativ men eftersom jag bara har nästa vår och sommar på mig att tävla innan jag planerar en flytt till Skåne så är alternativen begränsade.

Jag längtar ändå till våren för att se hur mitt liv kommer att ta form. Jag har drömmar, tankar och planer, det gäller bara att orka genomföra dom på ett bra sätt utan att tappa gnistan själv. För jag är inte så intresserad som jag en gång var, ändå vet jag innerst inne att det är det här som jag vill hålla på med i större delen utav mitt liv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s