vita vinterland

Idag vaknade jag upp till snötäckta gräsmattor och vägar. Så himla härligt men det medför ju problem på mer än ett sätt. Jag hade utsläpp i stallet och det var roligt att se de yngsta fölets reaktion när han kom till dörröppningen där han vände om och tog sats över tröskeln. Det är inte alltid så lätt att förstå vad allt det vita pudret kommit från när man är liten och nyfiken. Jag gjorde stallet under förmiddagen och sedan har det varit fullt schema hela dagen.

Hästar plockades in redan vid klockan 12.00 för vaccinationer, tandkoll och hovslagare. Veterinären kom vid 12.30 och byttes sedan av utav den första hovslagaren vid 13.30 som tog en mamma med föl. Sedan kom nästa hovslagare vid 15.30 och tog Gabina som skulle få nya skor med snösulor och brodd i. Klockan sprang iväg och vid 16.30 tog jag in Wasa som skulle broddas men som tyvärr inte fått snösulor så det blir lite pyssel med honom den här veckan. Sedan var det mörkt ute och det var dags att börja ta in alla och göra klart det sista som vi inte hunnit med under dagen. Just nu är det 6 hästar uppstallade + två föl så det tar sin lilla tid. Imorgon kommer ytterligare en häst och förhoppningsvis kan den och en annan gå ut på lösdriften då.

Planen för veckan är att utnyttja dagarnas ljusa timmar. Idag hann jag inte med att rida eftersom jag inte hade varken brodd eller sulor förrän på eftermiddagen. På fredag jobbar jag förmiddag och på lördag är det årets sista tävling. Eventuella ändringar kan bli i veckan men detta är på ungefär.

Vecka 45:
Måndag: Vila
Tisdag: Gabina rids ut. Wasa till ridhus och rids dressyr. Får rida honom så gott som det går i veckan eftersom jag kanske inte kommer kunna rida honom ordentligt ute. Grå kommer och ska hoppas i ridhuset också.
Onsdag: Wasa rids ut på något vis, eventuellt bara leds ut eller liknade.
Torsdag: Gabina hopptränar på kvällen. Wasa leds antagligen till ridhuset där vi har ridhuskort.
Fredag: Jag jobbar till kl 12.00 så tänkte försöka hinna ta båda hästar efter det. Båda lite lugnare. Ev Wasa till ridhus om det är helt omöjligt att rida och beroende på hur veckan varit för honom.
Lördag: Tävling för Gabina(LC och LB), Wasa(LB och LA) och Grå(LB och LA debut).
Söndag: Beroende på hur veckan sett ut bestämmer jag därifrån.

wasa4

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s