Det kanske inte är över ännu

Jag skrev att årets sista start är gjord men någonstans finns ett sug efter ännu en sista start för mig och Gabina. Hopptävlingarna är över för i år men det finns en dressyrtävling kvar här i närheten som känns så lockande att åka på.

Distriktsmästerskapet i dressyr för västmanland går i mellandagarna och jag skulle så gärna vilja säga att vi är redo för att starta LA:1 tills dess även om det kanske inte riktigt stämmer. Men det fina med dressyr är att du inte kan pressa hästen på samma sätt som det är att starta en för svår klass i hoppning. Det finns inte lika mycket som kan gå fel förutom några lägre poäng i de momenten som inte håller måttet.

När jag fick hem Gabina i våras var tanken att jag skulle försöka kvala henne till championatet i dressyr men jag lyckades aldrig riktigt hitta den rätta känslan och vi åkte på tävlingar i hopp 0m att jag skulle få bra poäng mer på tur än på skicklighet. Jag kände inte henne tillräckligt bra för att kunna rida på det sättet som behövdes för att samla till kvalprocenten. Idag har jag ridit henne mycket längre och vi känner varandra bättre. Nu vet jag att vi skulle klara att rida godkänt med lite programträning i bagaget.

Kanske startar vi DM om allt känns bra och om vi lägger mer energi på dressyrarbetet så ska det nog gå bra. Förra året gjorde Carpathia en super-ritt på DM och slog till med vinst i både klassen och DM!

DSC_0107

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s