Keep it simple

Tillbaka till grunden. Det är kanske det som är roligt när man rider yngre hästar, att man bygger upp en grund inför framtida utmaningar. Att man tar ett steg i taget. Man är inte framme på detaljnivå ännu även om varje liten byggsten är lika viktig för att få en stadig och trygg individ.

Jag tror att när vi stöter på problem längre fram, på äldre och mer rutinerade hästar, så måste vi återgå till grunden för det är ofta där de verkliga problemen sitter. Det handlar ofta om små enkla saker som måste sitta som i sten innan vi kan ta ytterligare steg framåt i utbildningen. Små enkla saker som är hästen framme för skänkeln, är den mottaglig för det som du ber den om och är vi redo tillsammans eller behövs här annan hjälp att tillgå? Det handlar om att alltid granska sig själv för att hitta de verkliga bristerna.

Många pratar om svåra hästar och visst finns det hästar som är svårare än andra, alla har sina egna problem och svårigheter som man jobbar med. Men vi alla strävar väl efter att ha så enkla och okomplicerade hästar som möjligt. Hästar som är lyhörda och välridna, som räddar en när man stöter på problem, som ställer upp när det blir fel och som litar på ryttaren på ryggen? Jag strävar alltid efter att det ska vara enkelt. Det ska inte krävas allt för mycket att ta hästen från start till mål.

Just nu längtar jag efter att få presentera er för kommande utmaningar. Innan året är slut så kommer det att finnas en ny ponny i stallet och det kommer att bli riktigt roligt att få ta med er på den resan för det är någonting helt nytt för mig men som jag är säker på kommer att gå väldigt bra.

img_1688
Carpathia sommaren 2015 – vinst i LB, vinst vår LA debut och vinst i kombinationstävlingen på Surahammars Ryttarförening

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s