Stallet

Som ni vet spenderar jag nästintill hela dagarna i stallet då jag hjälper till där som en del utav min stallhyra. Jag tycker att det är fantastiskt skönt att andas häst på det sättet. Jag åker dit på morgonen och tar då ofta utsläppet och sedan åker hem antingen strax innan intaget eller så tar jag in de sista jag gör på eftermiddagen vid 17.00 tiden.

I stallet där jag står finns det fem boxar, en utebox och en lösdrift. Just nu är det endast tre hästar uppstallade då ett sto med föl åkte för någon veckan sedan men det är nya hästar som ska komma in så det kommer fyllas på men för tillfället är det lite tomt. Inne har jag två utav boxarna men använder bara en till Gabina, sedan är det Felizia och fölet Galax som har en box och sedan är det Gasque RP 165 som är pappa till de tre föl som vi haft i stallet i år. På lösdriften står två dräktiga ston, ett som gått internationell hoppning dräktigt med Gasque och en tre åring dräktigt med Little Finnigan de la praz. Så i vår väntas ytterligare två föl i stallet, vilket alltid är extra roligt.

Jag trivs otroligt bra just nu. Det är enkelt när vi bara är två att hjälpa varandra med det som behövs och det går för mig att få hel-ledigt om jag skulle vilja det. Hästarna i stallet är otroligt enkla och allt flyter på väldigt bra när man så lätt kan ändra och vara flexibla. Visst saknar jag att ha hästarna nära mig som jag hade tidigare, jag ångrar inte de år jag hade i vårt gamla stall, men det finns så många fördelar nu. Ridbana, ridhjälp, sadelkammare och ridavstånd till ridhus. Sådant som man lätt tar för givet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s