Bild och filmredigering

Innan jag lägger upp mina bilder här på bloggen så redigerar jag alltid dom lite lätt. Då använder jag mig utav Photoshop elements, tidigare hade jag Photoshop CS men det fungerar lika bra båda två eftersom jag gör så enkla redigeringar.

Det första jag gör är att beskära dom i lämplig storlek för att inte det ska vara för mycket bakgrund som tar fokus från själva motivet i bilden. Sedan vrider jag alltid upp bilderna, speciellt ridbilder så att dom inte lutar i någon speciellt vinkel. Jag brukar också alltid göra bilderna lite ljusare då jag tycker att det är trevligast att se på. Avslutningsvis så förminskar jag alltid bilden till 1000pixlar för att de inte ska ta för stor plats på datorn. Det gör också att sidan laddar snabbare än om man har en bild med pixelstorlek 4000.

När jag redigerar mina filmer för Youtube så använder jag Imovie eftersom det är de programmet ingick i datorn. Tycker att det är ett väldigt enkelt och användarvänligt program som man lätt kan förstå. Det är snabbt och man kan direkt ladda över filmerna till youtube från programmet.

skarmavbild-2016-11-23-kl-13-17-40skarmavbild-2016-11-23-kl-13-19-55

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s