Inspiration på högsta nivå

Guldläge, Peder Fredricsons väg mot ett OS-silver. Jisses jag får rysningar över hur bra det var. Nu har jag sett den två gånger och jag blir så inspirerad och motiverad. Det var precis vad jag behövde i höstrusket.

Det är så häftigt med ridsporten att man kan ligga på hög nivå i så många år och att man i perioder har sina toppar för att sedan backa bandet och ta sats igen. I många andra sporter så har man en begränsad tid som man rent fysiskt orkar prestera på den nivån, för kroppen håller inte. Medan här, i vår sport, kan man vara 20år eller 60år och ligga på den absoluta toppnivån. Det handlar och känsla och vilja, om precision och prioriteringar. Ingenting är omöjligt. 

Det är ytterst få som tar sig till den absoluta eliten men det går att ta sig precis så långt som man själv bestämmer sig för. Jag är inte beredd att göra allt för att ta mig just dit, men jag älskar känslan av att jag aldrig någonsin är fullärd. Det finns alltid någonting som jag kan förbättra, någonting som jag kan justera och slipa på. Alltid ett nytt mål att kämpa mot och alltid nya hästar att lära känna och hitta knapparna på. Det handlar inte om att tävla på den högsta nivån utan om att se sina svagheter och göra någonting utav dem. Inspirerande och motiverande att tänka så! Att jag om 10år kommer att se tillbaka på tiden som idag och se hur lite som jag egentligen kunde och hur mycket jag egentligen trodde att jag kunde. Varje dag blir jag bättre men man inser sedan hur lite man faktiskt kan och hur mycket det finns att lära. Det tänder ”hästnörden” i mig.

Jag kan bättre och jag ska bli bättre. Oavsett vad jag sitter på för häst så finns det någonting att lära. Jag känner att Gabina fem år ger mig otroligt mycket rent ridmässigt samtidigt som jag ger henne någonting. Det handlar helt och hållet om hur mycket energi och tid jag är beredd att lägga på att bli så bra som det bara går.

Missa inte filmen på SVT Play – HÄR

web3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s