Genom alla år

Bild 1: Sjöängens Ringo, Kategori A, en utav mina första sköthästar som jag red under 2008 tror jag. Sara som äger honom hade en B-ponny på den tiden och vi red mest i skogen eller hoppade flera dagar i rad. Det var ingen riktig ordning om jag ska vara ärlig men roligt hade vi definitivt. Startade någon klubbhoppning och shettisfälttävlan med honom.
Bild 2: Anna, kategori B, en ridskoleponny jag fick låna hem över en sommar 2009 då hon var ny på ridskolan och behövde gå istället för att åka på bete. En riktigt rolig sommar då jag stod tillsammans med Sophia och hennes B-ponny.

Caramelle, kategori C. Blev medryttare på henne någon dag i veckan under 2009/2010 om jag minns rätt. Sedan slutade jag då det inte fanns tid över till henne och hon lånades ut en period till någon annan. När hon sedan kom hem i början av 2011 så fick jag starta div.1 laget tillsammans med henne. Debuterade för första gången i hoppning med henne och det var allt eller inget. Felfri eller utesluten. Startade en LA men kom aldrig i mål. Startade även min första fälttävlan med henne men där kom vi inte heller i mål i terrängen. Envis som en åsna och gudomligt söt var hon. Såldes sommaren 2011 till den familjen som hon bor hos än idag.

Paloma, kategori D. Blev medryttare på Paloma samma tid som jag hade Caramelle och valde sedan att ta hem Paloma på foder under sommaren 2010 och då sluta med Caramelle. Paloma hade en senskada vid den här tiden men reds igång under hösten och vi började tävla i dressyr till våren 2011. Paloma var född 1990 och jag inser idag vilken fantastisk läromästare jag fick genom henne. Så otroligt snäll och fantastisk häst med det allra största hjärtat. Några vidare resultat gjorde vi inte i dressyren eftersom jag inte red tillräckligt bra och Paloma inte alls tyckte om att ridas på bett. Minns att vi smörjde bettet med bettpasta i perioder för att det skulle smaka bättre. Startade mestadels div.3 och div.2 dressyr. Paloma flyttade från mig våren 2013 och fick somna in i februari 2015 pga en åldersrelaterad sjukdom.

Krypton, kategori D, känner ni redan. Min första egna ponny som flyttade hem till mig sommaren 2011 efter att caramelle hade flyttat till sin nya familj och jag insåg att jag inte enbart skulle vilja rida dressyr på Paloma. Vi tog honom på foder och nästan precis ett år senare så köpte vi honom. Tävlade upp till MSVB/120 hoppning, LB dressyr och P80 fälttävlan. Min guldklimp som jag kom att älska över allt annat. Fick så mycket fint tillsammans med honom. Tyvärr hade vi mycket otur på vägen. Krypton opererades 2013 och var igång först ett år senare. Därefter så höll han ytterligare ett år innan vi fick inse att det inte fanns med att göra för honom. Krypton fick somna in 8 december 2015.

Nemo, Kategori D. Samma dag som Paloma flyttade i maj 2013 så kom Nemo hem till oss. En ponny som vi redan efter 8 veckor tyvärr fick lämna tillbaka. Det var inte alls det som vi hade räknat med och det blev en alldeles för stor utmaning för mig som måste klara mig själv med hästarna till vardags. Under andra omständigheter hade det säkert fungerat. Tyvärr finns inte Nemo i livet längre.

Irus, Kategori D. När vi bestämt att Nemo inte skulle vara kvar tog vi hem Irus för att rida och sedan hjälpa till att sälja. Även Irus blev ett stort projekt där det handlade om att bygga upp grunden på nytt. Vi ledde över bommar varje dag och gjorde allt för att hon skulle bli trygg med oss. Red henne från sommaren till nyår innan jag istället blev erbjuden att låna hem en annan ponny som jag kunde tävla med. Irus flyttade då till en vän till oss, som senare blev tillsammans med min bror, där började hon tränas och tävlas i hoppning. Såldes sedan i november till en familj där hon stått fram till nu när hon blivit tillsalu igen. Hoppar nu utan problem och är en fantastisk individ!


Argona, kategori C. Fick låna henne en kortare period 2013 samtidigt som jag hade Irus och Krypton stod efter operationen. Fick sedan tillbaka henne i samband med att Irus flyttade. Argona är Kryptons storasyster och kom från samma uppfödare. Startade henne i dressyr, hoppning, working Equitation och fälttävlan. Otroligt fin häst som jag lärde mig otroligt mycket trots att hon själv inte hade någon rutin på tävling. Startade div.1 hoppning med henne, div.3 dressyr och min kompis Jennifer red div.3 hoppning. Så allsidig och snäll häst är svårt att hitta. Lättriden och precis så som jag vill att en häst ska vara. Hon åkte hem i slutet av 2014 och är nu såld till en yngre tjej.

Carpathia, Kategori D. Lånade henne när Argona hade åkt hem och hon stod hos mig fram till i våras då vi tyvärr upptäckte att hon hade en skada som behövde längre tid att läka än vad vi kunde ge henne. Precis som Argona en fantastiskt fin och lättriden häst. Här började jag falla mer för dressyren än tidigare och vi plockade vinster och placeringar upp till LA:p1 och kvalade därmed nationellt på våra två första starter. Vi startade LB hoppning med vinster och placeringar. Red två kvalklara P80 och startade därefter P90. Tänk vilken underbar häst som bara ställde upp och ställde upp gång efter gång. Det var ett nöje att rida henne varje dag.


Pondus RP 155, kategori C. Förra våren(2015) fick jag låna Pondus en omgång i div.3 och sedan flöt det på och han flyttade hem till mig för att säljas. När vi då fick reda på att Krypton inte skulle hålla så blev han kvar hos mig. Lite pyssel när man hade en hingst blev det allt men det är en erfarenhet som jag är väldigt glad att jag fick. Vi plockade vinst efter vinst upp till LA hoppning. Han kastrerades i vintras och fick sedan senare på våren en liten mindre skada som behövde vilas bort. Kommer tillbaka i vår och ska sättas igång för försäljning.


Adonis, Kategori D. Rids nu då han är tillsalu. Provade honom i våras och började tävla i hoppning då hans ägare Hanna helst vill rida dressyr. Har placeringar upp till LB hoppning och hoppar med stort tryck. Vänlig kille som vill hitta någon som verkligen kan ta vara på och utveckla honom i hoppningen eftersom det är det han brinner för.


Joelsbo Melinydd, kategori C. Ungefär samtidigt som jag började rida Adde i våras så fick jag chansen att börja tävla Grå. Vi bestämde oss för att satsa på ungponny SM för femåringar och inom några veckor hade Grå både debuterat och kvalat i LB. Han genomförde ett superbra SM med ett nedslag varje klass. Dock var vi så nöjda med hans insats och på årets sista tävling debuterade han LA/100cm, alltså redan som femåring!


Gabina, kategori D. Också fem år. Lånade henne efter att Carpathia fick åka hem. Tävlat LB dressyr och LB hoppning. Startat fälttävlan P80. Är tillsalu just nu när rätt ryttare dyker upp. En fantastiskt fin tjej med framtiden för sig. Enkel och arbetsvillig. Rolig att rida på marken. Blev oturligt nog stående en tid i somras men kom igång snabbt och vilan hade gjort susen för huvudet och många saker föll då på plats för oss. Tränas inför nästa års utmaningar som 6åring.

Gottfrid KAN, kategori D. Frågade om jag fick låna Wasa i samband med att Pondus blev dålig. Samma ägare som Grå. Han flyttade hem till mig och vi var snabbt ute och tävlade då detta var mitt sista ponnyår. Red upp till LA med placeringar. Är så glad över den här tiden med Wasa, underbar att rida och rolig varje dag! Han åkte hem när säsongen var över.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s