Hallsta Ridklubb, Pay & jump – 18/12

Utsläpp i stallet imorse och gjorde klart allting med mockning och fix, även lösdriften gjorde vi klart innan det var dags att åka till Hallsta. Jag startade Adde först som var riktigt fin redan från början när jag red fram. Nu sitter formen bättre och bättre för varje gång. Tog inte så många språng på framhoppningen så på banan taggade han till lite och ville ge sig i väg men hoppade väldigt bra ändå, felfri. Kommer nära på några hinder men det är för att vi inte är helt överens om hastigheten och avståndet. Han går gärna av stort samtidigt som jag vill få in ett extra språng och då kommer vi lite i botten. De tre sista var riktigt bra så där nöjde vi oss med en runda. Adde tycker ju verkligen att hoppningen är så rolig och då är det svårt att göra några ”skolrundor”. Men allt eftersom rutinen kommer så kommer det bli lättare i hoppningen. Han känns betydligt starkare i kroppen och mer genomsläpplig. Så framåt går det verkligen!

Gabina var felfri i 90cm och gjorde en riktigt fin och avslappnad runda. Fick en dålig start i 100cm, kom fel på ettan och tvåan. Hade lite dåligt tryck i henne och fick rida framåt mot trean. Mellan fyran och femman så tog jag inget beslut och hon rann iväg från mig och fick då ett omtramp på femman. Jag la då en volt och tog femman en gång till och fortsatte sedan. Efter det blev det mycket bättre. Jämnare flyt och bättre språng. Jag får ha bättre ordning på galoppen redan mot hinder nummer ett.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s