19.12.2016

Det blev en sväng till ridhuset idag som jag skrev igår. Jag provade dressyrsadeln och jag tyckte att jag satt helt okej i den. Jag har lite problem med just dressyrsadlar eftersom det känns som att jag sitter fast med både säte och ben. Jag har tävlat dressyr i min hoppsadel nästan alltid och jag tycker att det har fungerat utmärkt. Jag gillar att kunna stå upp mycket och vill kunna röra mig i sadeln och man blir automatiskt lite mer låst i en dressyrsadel och då tycker jag att det blir obehagligt ifall hästen blir rädd eller något och man inte kommer loss från ryggen. Men det är väl också en vanesak.

Gabina gick iallafall riktigt bra idag. I början var det väldigt svårt för mig att sitta ner och det slutade med att jag red utan stigbyglar helt istället så att jag kunde komma ner i sadeln och sitta ordentligt. Det började lossa mot slutet och då kunde jag börja rida mer med sätet så jag tror att både hon och jag är nöjda med idag. För var dag så kommer det att bli bättre, det är jag säker på! Inte många dagar kvar så jag får verkligen ta tag i det här nu. Planen är en tripp till ridhuset även imorgon och fortsätta med samma jobb som idag. Övergångar i överflöd och sitsträning för min egen del.

Det kommer att bli bra men kanske inte i tid till DM, men då har vi iallafall en himla bra uppladdning på det nya året. Det är kanske bra att det blir en paus från hoppningen för att kunna lägga all energi på dressyren och få lite knappar att sitta tills det är dags att gå ut på hoppbanorna i vår!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s