I did not come this far, to only come this far

Varje dag får jag ytterligare förståelse för hur lite det är jag faktiskt kan. Hur lite kunskap jag besitter både om hästen som sådan men också om ridning. När jag sitter upp i sadeln så måste jag påminna mig själv om att jag faktiskt inte alltid är tillräckligt duktig för att lösa problemen som uppstår.

Jag litar helt på mig min egen bedömning eftersom jag inte har något behov av att alltid klara de utmaningar jag möter. Jag känner mig trygg i att ta hjälp när min egen kunskap inte räcker till. Jag vet mina egna begränsningar och ger mig aldrig in i någonting som jag inte känner mig trygg med. Det beror på att jag vet vad som kan hända. Jag vet hur lätt det är att bryta ner sig själv när man försöker klara någonting man inte kapabel till. Jag vet hur fort det går när det väl går utför.

Jag fascineras över den övertro som finns på oss själva. Den övertro och hybris som en del människor har och som så lätt förklarar sina misstag på hästens oförmåga. Jag skulle säga att ett bra självförtroende är A och O men just i vår sport kan en övertro få så mycket större konsekvenser än vad vi kan tro. Att inse sina egna begränsningar är en styrka och man är inte svag för att man inte når sina mål, då får man omprioritera det som går och se saker ur andra vinklar, kanske med hjälp utav andra ögon? Vi är aldrig fullärda och när vi inser det så kommer vi lättare att utvecklas.

Jag har inte kommit hit för att ge upp. Jag är redo att fortsätta att utmana mig själv. Redo att bli bättre. Att fortsätta att ge mitt hjärta i den sport som jag älskar. Jag vill bli bättre, hela tiden. Jag vill få fler timmar i sadeln. Allt för att nå mina mål.

10lisafager44

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s