Tävlingsplanering

Det börjar dra ihop sig inför ett nytt tävlingsår. Det svider lite i tävlingshjärtat att jag bara kommer rida avdelning B iår men samtidigt har jag bestämt mig för att se det som någonting positivt och använda det till min fördel. Nu kommer jag kunna lägga fullt fokus på mig själv, mina rundor och på mina tävlingsnerver som gärna slår in och gör mig nervös. Jag har löst licens för Vänsta Ryttarförening för 6:e året i rad, tiden rinner verkligen iväg. Red för Hallsta Ridklubb innan jag bytte 2012 när jag började tävla Krypton. Gabina har fått licens och vi är redo för 2017 och jag hoppas att hon blir kvar ett tag hos mig så vi hinner rida några tävlingar utomhus i vår.

Som varje år gör jag en lista över årets alla veckor och skriver in vilka klubbar som har tävlingar när. Det gör att man får en bra översikt över vilka tävlingar som bör prioriteras och vilka som man kan åka på för utfyllnad. Jag tycker att tävling tre helger på rad kan bli för mycket men det är också en rutinfråga beroende på vad för slags häst man sitter på och vilka klasser som ska ridas, vilka träningar man åker på och hur upplägget hemma ser ut. Men jag skriver iallafall upp alla tävlingar som det är möjligt att åka på och sedan sorterar man ut allt eftersom veckorna går och man kommer närmre inpå start.

I år börjar det tidigt med tävling redan vecka 4 i södertälje och Gabina är anmäld till två klasser där. Det blev inte långt vinteruppehåll för henne med en dressyrtävling sista veckan på året och sedan några helger senare åka ut igen. Men lite lugnt från hoppningen har hon hunnit tagit det. Gabina är även anmäld till en mätning i Enköping i januari eftersom hon måste mätas som 6åring också, hon är 146cm och jag gissar på att hon inte har vuxit något mer sedan hon mättes sist.

14

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s