Ett mindre bra avslut på min ponnytid

Istället för att kämpa om medaljerna i DM så hamnade jag på akuten med en knäskål som inte satt på rätt ställe. Det var kanske det äckligaste jag varit med om och det gjorde fruktansvärt ont.

På framridningen med Gabina så krockade jag med ett annat ekipage när jag galopperade och hon skrittade och min knäskål bytte som sagt placering och hamnade på sidan istället. Har aldrig varit med om något som gjorde så ont och jag blev buren av hästen och sedan höll tre personer i mig i luften fram till ambulansen kom. Frös extremt mycket och det gjorde ont när jag skadade och mådde illa av att se mitt knä i en så onormal ställning. Fick på vägen mot sjukhuset morfin som inte alls tog och jag fick flera doser utan att det hjälpte. Väl på plats så fick värmefiltar och tillslut kom det ett gäng läkare som skulle trycka min knäskål på plats. Jag tror inte ni anar hur ont det gjorde eller hur högt jag skrek, skulle tydligen vara värre än att föda barn sa läkaren. Då vet jag det också.

När knäskålen var på plats och jag började lugna mig så slog morfinet in och jag höll på att somna utanför röntgensalen, fortfarande med tre täcken eftersom jag skakade så himla mycket. Inget syntes på röntgen men ska tillbaka om två veckor för att se så inte ledband och korsband har gått av, det var för tidigt att se nu när skadan var ny. Nu har jag sovit i omgångar hemma och gör allt för att undvika att resa mig för då mår jag illa igen.

Så gick det med dagens tävling och med mitt avslut på 2016 och min start på 2017? Ingen ridning på ett tag för mig och kryckor är det som gäller tills de hunnit kolla hur det ser ut. Sedan blir det sjukgymnastik och sakta komma igång. Men upp i sadeln ska jag igen, men vi får se när det blir.

Carpathia fick iallafall försvara titeln som distriksmästare med Emelie som hoppade upp i sista sekund och vann! Surt för mig men himla roligt för dom! Kan inte jag vara med så kan ju Carpathia få vinna iallafall. Gabina var en pärla som lät mig hänga på ryggen inna jag blev avlyft. Var lite orolig för vad hon skulle säga men hon är så snäll och hon kände nog att hon behövde stå still. Jag får hålla mig till hoppningen, där har jag aldrig gjort illa mig och har tävlat hoppning betydligt mer än dressyr!

6

En reaktion till “Ett mindre bra avslut på min ponnytid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s