Mitt 2016 – januari till april

Januari –
På min födelsedag den 16 januari så skrev jag mitt allra första inlägg på den här bloggen. Vi den tidpunkten hade jag två hästar, Pondus RP 155 och Carpathia som jag hade haft en riktigt bra höst tillsammans med. Jag hade drygt en månad tidigare sagt farväl min enda egna ponny som tyvärr fick lämna livet efter många omgångar av behandling som inte kunde hjälpa honom att må bra igen.

Hela januari fick jag enorm hjälp av Johanna att hitta knapparna på Pondus och saker började verkligen att klicka för oss. Vi tränade flera dagar i veckan under hela januari och Pondus började tömköras en-två dagar i veckan vilket också gav ett väldigt bra resultat. Vi planerade inför en vår där jag och Pondus skulle delta i Köpings Elitlag och där jag skulle försöka kvala Carpathia till stil-SM i fälttävlan. Jag skulle verkligen ta vara på vårt sista år tillsammans.


Februari – 
Vi fick en väldigt mild vinter och redan i februari var snön borta en period och det gick att börja rida i paddocken oftare. Årets första start var planerad på strömsholm med båda hästarna. Carpathia krånglade lite med munnen här och vi tog ut och kollade upp henne men det hittade aldrig något fel. Hon reds på hackamore större delen av tiden eftersom hon började lipa med bett vid ridning. I februari blev pondus genomgådd av Equiterapuet med jämna mellanrum eftersom han hade blivit så fin i kroppen och gått hårt under årets första månader. Han var lite sne och sadeln fick rättas till. Han blev sulöm för första gången här efter en skoning men var borta redan någon dag senare.

Carpathia placerade sig tvåa i årets första start och Pondus var felfri en LB men ville inte riktigt i LA så jag valde att hoppa ettan en gång innan jag gick ut och blev därmed utesluten. En helg senare fick jag pris på Vänstas årsmöte för bästa ponnyekipage i både hoppning och dressyr under 2015.

I slutet av månaden råkade jag ut för en olycka och kunde inte rida på ett tag.


Mars – 
Jag startade årets andra tävling med Carpathia, även den på strömsholm. Vi inledde med en vinst i LC och sedan utgick jag i LB som var klassen efter. Dagen därpå hoppade jag en LB och var dubbelnolla.

Här någonstans kastrerades Pondus och blev stående i några veckor. Några dagar efter tävlingen dressyrtränade jag i ridhuset och equiterpueten kom ut på kvällen. Carpathia hade varit klockren på träningen men när hon blev kollade var hon tjock över förstärkningsbanden och halt när hon klämdes igenom på benen. Därefter startade en lång process att utreda vad det egentligen var som var felet på henne. Många omgångar med veterinär blev det i flera månaders tid och hon blev halt på frambenen några dagar efter igångsättningen i flera omgångar.

Jag var på föreläsning om Kvarkan som gick överallt i Sverige kändes det som. Det var årsmöte med förbundet där jag tog emot medalj för att jag tog DM-guld i både hoppning och dressyr. Jag åkte ner med Johanna till Grevagården där jag för första gången fick prova rida Gabina där hon stod på utbildning. Vi kikade även om bruksprovet för ponny som gick under den helgen. Jag sökte till hippologutbildningen. Satt upp på Pondus igen efter kastreringen.


April – 
Pondus inledde första tävlingen efter kastreringen med en fjärdeplats i askersund och jag utgick den andra klassen. Mycket saker började sätta sig i huvudet på mig och jag var trött på oturen som tycktes förfölja mig vart jag än vände mig. Jag red en träning för Marianne Essen som jag hade vunnit med Carpathia men det blev Pondus som fick gå den eftersom Carpathia vilade. Pondus fick någon fixidé och slutade hoppa vattenmattor totalt här och vi avslutade varje ridpass med att träna vattenmatta. Tyvärr så blev alla tävlingar som innehöll en vattenmatta bara med ett resultat och vi tog oss inte över det.

I mitten av april åkte vi på hingstvisning med Gasque, Pondus bror, på strömsholm. Den här månaden provade jag även att rida Adde för första gången. Jag gjorde reklambland för både Gasque och för hingsten Little Finnigan de la Praz till Avelsförbundet Svensk Ridponnys hingstkatalog 2016.


Vi inledde året på ett sätt som vi verkligen inte hade planerat. Saker började komma ivägen och jag blev otroligt nojig över små saker. Jag blev noggrann på ett helt annat plan också tackvare all den här oturen. Jag började kolla pulsen på hästarna varje dag när det var dags att rida. Jag överanvände nog arnika och liniment en period och gjorde allt vad jag kunde för att oturen skulle vända. Det var en tid där jag funderade mycket på om det var riktigt värt att hålla på och jag övervägde många gånger om det ändå inte var bättre att tacka ja till hippologen om jag skulle komma in, bara för att få komma bort och börja om.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s