Mitt 2016 – maj till juli

Maj – 
Redan de första dagarna i maj så fortsatte oturen med sista veterinärbesöket för carpathia hemma hos oss. Det konstaterades att hon behövde längre rehabilitering än jag hade möjlighet att ge henne. Hon behandlades och efter några dagar så åkte hon hem efter ett och ett halvt år hos oss. Här någonstans tappade jag riktigt suget för att låna några fler hästar eftersom jag tyckte att turen aldrig riktigt ville vara på min sida.

Samma dag som Carpathia åkte hem var jag och tävlade China i Köping i div.1. Hade aldrig ridit henne innan och kom dit och fick prova henne på framhoppningen och red en LC och LB/lag med ett nerslag i varje klass. Nöjd fick jag ändå vara med tanke på att det var första gången jag red henne. Helgen efter red jag henne för andra gången i finalen av div.1 där vi slog till med vinst i förklassen LB och fick lite oturliga fel i LA. Dagen därpå tävingsdebuterade jag Adde i Wirsbo och han var på sin första hoppträning.

Jag blev kallad till antagningsprovet för hippologen och gjorde det i slutet av månaden. Red till mig en 9:a på hoppningen och sämre poäng i dressyren och häst vid hand men jag var ändå väldigt nöjd med tanke på det lilla jag ridit storhäst genom åren. Jag har nog aldrig varit så nervös som jag var då. Egentligen för sånna enkla saker som att få på sadeln ordentligt, göra fel eller säga fel. Fick veckorna innan antagningsprovet hem en storhäst som jag fick prova rida lite på medan hon skulle semineras med Gasque.

Adde red sin andra tävling och plockade på sig sin första rosett efter en felfri ritt. Jag startade Grå för första gången och vi bestämde att vi skulle kvala honom till ungponny SM.  I slutet av månaden debuterade både Adde och Grå LB. Adde plockade med sig två andraplatser hem och Grå blev en erfarenhet rikare.


Juni –
Jag bestämde mig för att jag ville ha en ny häst trots allt och den tredje juni flyttade Gabina hem till oss. Fölvakan var i full gång i stallet och två föl skulle födas vilka dagar som helst. Jag spenderade några dagar på strömsholmstävlingarna och shoppade lite nödvändigheter. Jag åkte med Isabelle och Wilma som äger Grå till Ludvika och red vår andra LB där han slog till och var felfri och hade därmed bra en nolla kvar till SM.

Dagen innan jag ska tävlingsdebutera med Gabina så kommer första fölet i stallet och jag var passande nog där! Grand Versus (Gurra) föddes. På söndagen började Gabina morgonen med en felfri LD debut. Adde en felfri LC och ett ner i LB. Grå satte andra nollan i LB och kvalade SM! På mindre än en månad efter att jag provat honom var han klar med sina kval. Den 16/6 föddes föl nummer två, fina Gazima! Adde blev tillsalu och han fortsatte att leverera med en andraplats när vi var i Glanshammar i slutet av månaden.


Juli – 
jag och Gabina började juli med att debutera fälttävlan tillsammans med en felfri terrängritt på hinder. Vi fick samma helg hem en ponny som skulle stå hos oss på försäljning, han blev dock såld samma helg men stod kvar på träning i en månad innan han flyttade till sin nya familj. En riktigt rolig ponny som hade gått både MSVB hoppning och LA dressyr. Stallet sommarskurades och alla boxar tömdes. Det blev översvämning i sommarhagarna och hästarna såg ut som lerbollar.

Wasa flyttade hem till mig den 12/7 och jag tackade nej till min antagning till hippologen. Hästarna levererade i Kumla. Där Gabina var felfri en klass och två ner i den andra. Wasa felfri och placerad båda klasserna. Grå felfri i LB och Adde gjorde två rundor i LB som vi fick lägga på erfarenhetskontot. På sundbyholm summe games så gjorde Grå två rundor med ett ner i varje. Adde två bra rundor i LC och LB där vi missade och hamnade på sidan av kombinationen i LB tyvärr. Wasa gick in och vann LB+ dagen därpå. Gabina sträckte sig tyvärr i hagen här och fick därmed vila ganska länge. Vi passade på att ge henne sitt sommarlov då.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s