Mitt 2016 – Augusti till Oktober

Augusti – 
Jag och Wasa inledde månaden med en pay and jump i Gesala på gräs där vi red vår första 110cm där det kändes plättlätt. Tycker vi fick till en så himla bra runda där. Upptäckte att jag skrev fel och att Gabina började vila i juli, så var det inte, det var senare eftersom jag tävlade henne en klass i gyttorp i början av månaden. Vi gjorde en helt okej runda när jag ser på det såhär i efterhand men jag var så besviken på att jag inte kunde rida henne bättre. Jag inser nu att det var mycket som inte hade klickat mellan oss vid den här tiden, de kom först senare. Mitt i det här så födde fina Eila sitt första föl Galax.

Den 18 augusti lastade vi och begav oss mot Göteborg med Wasa och Grå. Grå skulle rida ungponny SM för femåringar och han var så förberedd som det bara gick att vara. Fantastisk fin att rida på marken vid det här laget. Vi fick en väldigt bra helg men tyvärr ett nerslag i varje klass. Men jisses vad fin han var, även efter en lång resa och efter att bo borta en helg. Wasa och jag debuterade LA och red en LB och två LA med ett nerslag i varje. Inga rosetter med oss hem men mycket nöjda med prestationen ändå trots enligt oss lite orättvis bedömning på en så fin och välriden ponny som Grå.

Tävlade Adde i kungsör där jag lyckades riva sista hindret med min fot i hinderstödet! Då var jag inte speciellt glad. Stolpe ut i andra klassen men vi var nöjda ändå.

September – 
Vi började även denna månad med tävling. Wasa och jag startade på Stora Ekeby där vi plockade på oss en placering i LB och rev två hinder i LA. Jag fick hem lite fina saker från Alequi Equestrian som fick pryda hästarna på tävling senare. Jag och Grå tävlade på och startade LC+ och LB+ i Västerås med blandat resultat, dagen därpå debuterade vi dressyr och Grå var mycket pigg trots hopptävling dagen innan. Godkända poäng fick han också! Han bodde sedan kvar hos mig ett par dagar.

Hopptränade och startade sedan Emmas ponny Suzie på en tävling där vi hade fyra fel båda klasserna. Alltid roligt att rida någon ny! Dagen därpå tävlade jag Wasa i vingåker och satte nollan i LA med placering på det! Följde med Isabelle som äger Wasa på en tävling med hennes storhäst och agerade hästskötare. Wasa plockade även placering i strömsholm när Hallsta ridklubb hade sina tävlingar där. Gabina började ridas igång igen efter längre vila.


Oktober – 
Dålig tävlingsdag i hamre blev det men dagen därpå tog vänsta hem placering i div.2 i wirsbo dock red inte jag med i laget men var där och hejade. Gabina var tillbaka på tävlingsbanorna och red LD och LC i åsebo med två felfria ritter! Inomhus-debut dessutom. Wasa följde med och gick en LC för att få leka runt lite. Ytterligare senare red Gabina till sig en två felfria ritter på strömsholm! Hade världens sämsta tävlingsdag i Enköping som jag fortfarande försöker att förtränga.

Var på clinic för Louise Haga och Eva-Karin Oscarsson som gav ett gäng AHA-upplevelser. Spännande och intressant var det och mycket utav det som de tog upp sitter kvar i mitt huvud – speciellt hur Louise pratade om det mentala. ”Hur ska jag förklara det här?” fastnade extra när hon började prata om vad som sätter sig i våra huvuden. Oktober var för övrigt fyllt med uteritter, nästintill varje dag eftersom det blivit mycket tävling.

 

En reaktion till “Mitt 2016 – Augusti till Oktober

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s