Det kanske låter kliché men det är ändå sant på något vis

-Det går alltid över
Hur tufft och meningslöst det än må kännas så finns det en tröst i att saker går över. Att saker förändras, både till det bättre och till det sämre. Oftast måste det bli sämre innan det blir bättre igen men det handlar om att hålla ut men också att inse att saker sker inte av sig själv och att man inte får sluta leva.

-Det är vad vi gör med tiden som räknas
Tiden passerar oss varje dag och för varje minut som vi ägnar oss åt att vara arga, ledsna eller besvikna så förlorar vi 60 sekunder utav lycka, glädje och förväntningar. Valet är vårt vad vi väljer att göra med våra tilldelade minuter. Det här året har vi blivit tilldelade 365 nya dagar att fylla våra liv med, vad tänker du göra med dina dagar?

-Om du alltid gör ditt bästa behöver du aldrig bli besviken
Om du alltid gör så gott som du kan så har du gjort tillräckligt. Då har du all anledning att vara nöjd och stolt över dig själv och den insats du har gjort. Detta innebär inte att du ska lägga all ledig tid på att plugga in svåra ämnen i skolan, att du ska träna extra efter din ordinarie träning eller att du ska klämma in träffar med vänner varje ledig stund. Det handlar om att du ska prioritera det liv som får dig att må bra och att du ska ta vara på den tid du har. Ta vara på mattetimmen i skolan, prata inte bort den. Ta i lite extra på träningen och njut de där extra minuterna när du träffar dina vänner om det så må vara vid busshållsplatsen utanför skolan eller över en fika på stan.

-Låt inte dina prestationer definiera dig
Du är inte dina prestationer. Du är inte dina resultat. Blanda inte ihop dig själv med vad du producerar. Det är processen till dina drömmar, tankar och resultat som är en del utav dig men aldrig produkten eller prestationen du presterar. Du är mer än så. Vi är så mycket mer, vi är våra drömmar, våra minnen och våra erfarenheter. Vi är de vägar vi väljer att följa i livet och vi är under ständig utveckling så ha tålamod.

-Utgå från att alla människor vill dig väl tills de bevisat motsatsen
När vi möter nya människor så är vi ibland allt för snabba på att döma och skapa förutfattade meningar. Ge alla människor du möter en möjlighet att vara så bra som du önskar att de skulle vara. Utgå från att alla människor vill dig väl, det tar energi, ork och kraft att utgå från det motsatta.

-Förlåt människor som ber om din förlåtelse
Alla gör fel och många gånger upptäcker man inte sina fel förrän senare. Låt det aldrig bli försent att be om din förlåtelse och glöm inte att även du kan be om förlåtelse. Ge förlåtelse även till de som inte frågar, om inte för deras så för din egen skull. Det får oss att må mycket bättre om vi är beredda att lämna en del saker bakom oss.

5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s