svar på frågor – del två

Hur tänker du i vår med hästar?
Gabina är ju tillsalu och kan bli såld snart? Hur kommer du att göra då? (:
svar: Jag försöker att ta en sak i taget men jag är övertygad om att jag inte kommer att stå utan häst i vår och blir det så får jag försöka att rida vänners hästar för att hålla igång. Men som det ser ut nu är det lite för många hästar i vår än vad det finns stallplatser till så någon måste säljas rätt snart. Ponderosa åker från oss snart och nästa helg tar vi hem min nya ponny jag ska ha, även den ska säljas i vår. Jag gissar på att Gabina kommer att bli såld när säsongen kommer igång ordentligt även om jag hoppas på att hinna starta henne utomhus i vår. Men vi får se hur det blir! Tills dess följer vi planen.

Vilken klubb rider du för och varför?
svar: Jag rider för Vänsta Ryttarförening som jag trivs jättebra hos. Jag har ridit för vänsta sedan 2012 och har inga planer på att byta. Jag tycker det är en trevlig lite mindre klubb där man känner varandra och man ”syns”. Inte som på större klubbar där de som tävlar lite lägre försvinner i mängden. Största anledningen att vi bytte då från början var att vi ville rida för en klubb utan anläggning, för vi kände att mycket av pengarna i klubben försvann i anläggningsvård och reperationer. Vänsta har ingen egen anläggning utan lånar vänsta gård för att hålla sina tävlingar.

Vad äter dina hästar för foder?
svar: Just nu äter de väldigt lite kraftfoder, endast några dl om dagen då vi har väldigt högt proteinvärde i vårt hösilage. Gabina åt när hon var igång två dl kraft per mål, alltså tre gånger om dagen. Ponderosa äter 4dl om dagen men ska ökas på i takt med att hon kommer igång. Vi ger alla hästar Hippo grow alfa som också har ganska högt proteinvärde men inte så mycket energi, samt att det är små pellets(så även fölen kan få i sig lite) och inte stort så som Krafts tex. Gabina äter även Nypon, Glucossamin, magnesium och B-vitamin. Alla får extra E-selen. På tävling får de även lite Slobber Mash från Pavo för att få i sig lite extra energi och vätska.

Vad var de egentligen som hände med pondus?
svar: Pondus fick tyvärr lite krångel med hovarna i våras efter lite felskoningar. Han åkte sedan till Östersund under sommaren och står där just nu. Han har egentligen inte varit halt sedan i våras på grusigt underlag men vi tar hem honom lite senare och sätter igång honom och sedan ska även han säljas!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s