Fredag

Vilken lång dag det blev. 08.30 rullade vi iväg från Gränna med Xenona i transporten och efter 12.30 någon gång stod hon i hagen hemma. Jag är redan helt förälskad i henne. Så himla mild och snäll. Det här var tredje gången hon åkte transport och första gången hon åkte själv. Hon klev rakt in utan att överhuvudtaget fundera. Var lite orolig i början när vi körde men sedan stod hon som ett ljus. Hemma fick hon kika runt i hagen och gnägga åt sina nya kompisar.

Jag red sedan ut lite längre på Gabina som äntligen fått nya skor på fötterna. Mycket skrittjobb och och flyttade för skänkeln och försökte träna på att korta skritten. Det har vi inte gjort så mycket mer än i trav och galopp lite lätt. Travade och galopperade på grusvägen där solen legat på hela dagen så ingen is eller snö. Hon kändes fin men väldigt pigg efter två dagars vila. Imorgon blir det lite mer trim för henne.

Ponderosa tog jag nere i sommarhagen och hon var ett riktigt krutpaket. Antagligen för det gnäggades så mycket och var lite oroligt på gården med nya hästen och allt. Hon ville helst av allt springa på lite för fort så fick skritta henne länge för att hon skulle slappna av och sedan tog jag traven och då gick det superbra. Hon blir bara finare och finare så ska bli lite tråkigt att bli av med henne sen men jag kommer ha fullt upp.


Xenona som hon heter, hos oss kommer hon kallas Mona, är en D-ponny som vi mätte till 144cm på stallgången igår. Hon är 4år i år och ska ridas in och säljas nu i vår. Jag har henne för att få prova på och se hur det går till att rida in och börja från början med en häst. Jag kommer givetvis få hjälp under den här tiden. Det ska bli jättespännande och jag tycker att det passar bra i och med att jag fått lägga de riktiga tävlingsplanerna på is eftersom jag nu är överårig och får satsa på att rida ungponny ett tag.

Mona har samma mamma som Krypton, Argona och Kryptona som jag har ridit och tävlat tidigare och det är väl också en utav anledningarna som gjorde att jag intresserade mig för henne. Jag känner Harriet som äger och har fött upp henne och jag har ridit släktingar som jag alla tycker är riktigt trevliga och roliga individer med mycket gemensamt. Vad jag sett av Mona hittills är att hon är en otroligt snäll, mild och lyhörd häst som vill vara till lags även när hon tycker något är läskigt så litar hon väldigt mycket på oss i omgivningen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s