23.01.2017

Morgonfodring och stalljobb började dagen med. Fick dock börja morgonen med att grusa hagar eftersom vi hade isgata i hagarna och de som är oskodda har lite svårt att röra sig i hagarna när det fryser på. Monas hage fick jag grusa ordentligt eftersom ingen gått i den tidigare. Under dagen var det riktigt härligt väder med strålande sol och plusgrader.

Gabina fick hoppa idag i ridhuset och hon var verkligen hur fin som helst. Det går bara framåt för var dag som går och nu kan jag börja sätta tryck och både traven och galoppen och kunna hålla emot i handen för att behålla gummibandskänslan. Hon är nyss fyllda 6år så mycket mer kan vi inte begära men det är häftigt att se den utveckling hon gjort bara på dessa veckor. Det kanske var bra att vi fick vila från varandra en tid och starta om på nytt när hon kom hem igen? Mycket har hänt sedan november känner jag.

Väl hemma så fick Ponderosa bli av med björnpälsen. Vi visste inte om hon var klippt förut så vi gav henne lugnade och klippte och det gick väldigt bra. Hon skötte sig fint men det var mycket mer päls än vad jag trodde och maskinen fick jobba hårt för att ta sig igenom alla lager utav päls. Lite randig och ojämn på en del ställen men vi ska renklippa henne en annan dag och då hoppas jag på att kunna ta benen också. Jag hatar när man lämnar hela benen oklippta. De ser ut som pudlar bokstavligen. Så jag klipper alltid till under knäna men Ponderosa har så mycket päls så det blir kanske inte så snyggt det heller men det viktigaste att det är praktiskt och att det inte tar en timme för henne att torka efter ridning. Gabina är oklippt och inte alls långhårig eftersom vi vart noga med att täcka henne i tid. Hon har i princip sommarpäls.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s